Makaroni ar sieru

Viegla
līdz 30 min
8 personām

Sastāvdaļas

  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • ½ tējkarotes timiāna
  • 1 liels kartupelis
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 500 g dārzeņu buljona
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 150 g Indijas riekstu
  • 100 g ūdens
  • sula no ½ citrona
  • 500 g makaronu (Cornetti rigati)
  • 200 g vegāniskā siera

Pagatavošana

  1. Katliņā sakarsētā eļļā apcep zeltainus sasmalcinātu sīpolu un burkānu. Tad pievieno timiānu, gabaliņos sagrieztu kartupeli un sasmalcinātus ķiplokus. Visu viegli apcep, un pievieno dārzeņu buljonu. Vāra, līdz dārzeņi mīksti.
  2. Katliņu noņem no uguns, pievieno sāli, rauga pārslas, iepriekš vismaz 1 stundu izmērcētus Indijas riekstus, ūdeni, citronu sulu, un visu sablendē krēmīgā mērcē.
  3. Mērci pievieno iepriekš izvārītiem, nokāstiem makaroniem, beigās iemaisa sarīvētu vegānisko sieru.