Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
MAJONĒZE
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām
Sastāvdaļas
2 olas istabas temperatūrā
1 daiviņa ķiploka
½ ēdamkarotes Dižonas sinepju
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
sāls
pipari
olīveļļa
Pagatavošana
Majonēzes pagatavošanai nepieciešams krūzes blenderis (var izmantot arī rokas blenderi, bet ar krūzes blenderi būs ērtāk darboties). Sākumā blendera traukā liek tikai olas, tās sablendē aptuveni 20 sekundes.
Tad pievieno mizotu ķiploka daiviņu, sinepes, sarkanvīna etiķi un visu blendē vēl 20 sekundes. Tad pamazām pievieno olīveļļu un turpina blendēt, eļļu tecinot mazā strūklā tieši iekšā blendera traukā. Ir ļoti svarīgi to darīt lēnām un pakāpeniski, jo, pievienojot visu eļļu uzreiz, masa nesabiezēs. Eļļu lej tik daudz, līdz masa blenderī sabiezējusi.
Ņem ārā no trauka un ar sāli un pipariem noregulē majonēzes garšu.
Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī aptuveni nedēļu vai pat ilgāk (viss atkarīgs no tā cik svaigas ir olas, kas izmantotas majonēzes pagatavošanā). Pēc vēlēšanās majonēzei var pievienot arī dažādus kapātus zaļumus vai nedaudz citronu sulas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: