MAJONĒZE

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

2 olas istabas temperatūrā

1 daiviņa ķiploka

½ ēdamkarotes Dižonas sinepju

1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa

sāls

pipari

olīveļļa

Pagatavošana

  1. Majonēzes pagatavošanai nepieciešams krūzes blenderis (var izmantot arī rokas blenderi, bet ar krūzes blenderi būs ērtāk darboties). Sākumā blendera traukā liek tikai olas, tās sablendē aptuveni 20 sekundes.
  2. Tad pievieno mizotu ķiploka daiviņu, sinepes, sarkanvīna etiķi un visu blendē vēl 20 sekundes. Tad pamazām pievieno olīveļļu un turpina blendēt, eļļu tecinot mazā strūklā tieši iekšā blendera traukā. Ir ļoti svarīgi to darīt lēnām un pakāpeniski, jo, pievienojot visu eļļu uzreiz, masa nesabiezēs. Eļļu lej tik daudz, līdz masa blenderī sabiezējusi.
  3. Ņem ārā no trauka un ar sāli un pipariem noregulē majonēzes garšu.
  4. Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī aptuveni nedēļu vai pat ilgāk (viss atkarīgs no tā cik svaigas ir olas, kas izmantotas majonēzes pagatavošanā). Pēc vēlēšanās majonēzei var pievienot arī dažādus kapātus zaļumus vai nedaudz citronu sulas.