Mājās gatavoti kartupeļu čipsi

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 700–900 g garenas formas jauno kartupeļu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 400 g grieķu jogurta
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 80g rīvēts parmezāna siers

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un gareniski sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Sagatavo divas lielas cepeškrāsns plātnes, noklāj tās ar cepamo papīru un apslaka ar olīveļļu. Ar vienu ķiploka daiviņu ierīvē abus cepamā papīra gabalus, lai eļļa iegūtu ķiploku aromātu.
  3. Kartupeļu šķēlītes uzmanīgi izkārto blakus cita citai un liek cepties. Pēc 8 minūtēm plātnes izņem un kartupeļu šķēlītes apgriež uz otru pusi. Cep vēl 5 minūtes, kamēr kartupeļi ir zeltaini un kraukšķīgi.
  4. Kad kartupeļu čipsi gatavi, tos uzmanīgi izņem, izkārto uz papīra salvetes un apsāla.
  5. Pagatavo mērci. Smalki sakapā pētersīļus un ķiploka daiviņu. Grieķu jogurtā iemaisa sakapātos ķiplokus un pētersīļus, pievieno sarīvētu Parmas sieru un sāli pēc garšas.
  6. Pasniedz nelielās bļodiņās kopā ar kartupeļu čipsiem.

Komentāri: