Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Mājās gatavoti kartupeļu čipsi
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
700–900 g garenas formas jauno kartupeļu
4 ēdamkarotes olīveļļas
neliela buntīte pētersīļu
2 daiviņas ķiploku
400 g grieķu jogurta
sāls un pipari pēc garšas
80g rīvēts parmezāna siers
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Kartupeļus nomazgā un gareniski sagriež plānās šķēlītēs.
Sagatavo divas lielas cepeškrāsns plātnes, noklāj tās ar cepamo papīru un apslaka ar olīveļļu. Ar vienu ķiploka daiviņu ierīvē abus cepamā papīra gabalus, lai eļļa iegūtu ķiploku aromātu.
Kartupeļu šķēlītes uzmanīgi izkārto blakus cita citai un liek cepties. Pēc 8 minūtēm plātnes izņem un kartupeļu šķēlītes apgriež uz otru pusi. Cep vēl 5 minūtes, kamēr kartupeļi ir zeltaini un kraukšķīgi.
Kad kartupeļu čipsi gatavi, tos uzmanīgi izņem, izkārto uz papīra salvetes un apsāla.
Pagatavo mērci. Smalki sakapā pētersīļus un ķiploka daiviņu. Grieķu jogurtā iemaisa sakapātos ķiplokus un pētersīļus, pievieno sarīvētu Parmas sieru un sāli pēc garšas.
Pasniedz nelielās bļodiņās kopā ar kartupeļu čipsiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: