Mājas fajitas

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Fajitas izcelsmes zeme ir Meksika. Tas ir ass ēdiens, bet to maigākā versija bērniem parasti ļoti garšo. Un tā ir arī iespēja “iemānīt” daudz dārzeņu – papriku, sīpolu, tomātus, pat salātlapas.

Sastāvdaļas

  • 400 g vistas filejas
  • 1 sarkanā paprika
  • ½ zaļās paprikas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 saujas ķiršu tomātiņu
  • 2 saujas salātlapu
  • 4 fajitas plāceņi
  • fajitas garšvielu mikslis
  • 100 g Čedaras siera
  • 50 ml krējuma (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Vistas fileju sagriež smalkās strēmelītēs un apcep uz pannas olīveļļā.
  2. Paprikas un sīpolu sagriež līdzīgās strēmelītēs un apcep citā pannā. Labi, ja dārzeņi paliek nedaudz kraukšķīgi.
  3. Abu pannu saturu sajauc kopā, pievieno garšvielas un 100 ml ūdens. Ja gribas, lai mērce ir krēmīgāka, pievieno krējumu. Sautē 5 minūtes.
  4. Tomātiņus pārgriež uz pusēm. Salātus rupji sagriež. Sieru sarīvē. Fajitas plāksnes uzsilda cepeškrāsnī (šo var arī izlaist, jo sildīšana plāceņus padara cietākus un grūtāk lokāmus).
  5. Sagatavo sainīšus. Uz katra plāceņa liek salātus, pāri tiem gaļu ar dārzeņiem, tad rīvēto sieru un visbeidzot tomātiņus. Aizloka ciet, vispirms aizlokot apakšējo malu, tad abus sānus. Aizsprauž ar kokteiļu kociņu vai zobu bakstāmo.