Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Maisā cepts cūkgaļas cepetis ar ceptiem dārzeņiem
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Kurš gan svētkos grib visu dienu kavēties virtuvē? Šeit pavisam vienkārša recepte sulīgam un gardam cepetim, ko likt galdā gan svētkos, gan ikdienā.
Sastāvdaļas
1 kg cūkgaļas krūtiņas
2 ēdamkarotes medus
2 ēdamkarotes sojas
1 ēdamkarote sinepju
4–5 burkāni
500 g kartupeļu
2 sīpoli
eļļa
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Pagatavo marinādi. Bļodiņā sajauc medu ar sojas mērci, sinepēm, sāli un pipariem. Iemasē gaļu ar marinādi, bļodu apsedz ar plēvi un liek ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu.
Dārzeņus nomizo, sagriež, liek cepšanas maisā, pievieno eļļu, garšvielas un apmaisa. Maisu aizsien un noliek malā.
Iemarinēto gaļu liek atsevišķā cepšanas maisā un aizsien to. Gaļu liek līdz 190 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 40 minūtes. Tad blakus noliek maisu ar dārzeņiem un cep vēl 40 minūtes.
Komentāri: