Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 5.sērijā, kas veltīta SIERA tēmai!
Sastāvdaļas
200 g pastas radziņu
1 mazs ziedkāposts vai 1/2 lielāka
300 g nogatavināta Čedaras siera + 200 g Čedaras siera virskārtai
300 ml piena
2 ēdamkarotes sviesta cepšanai
1 ēdamkarote miltu
Dižonas sinepes
čili pārslas
sāls, pipari
Pagatavošana
Verdošā sālsūdenī liek vārīties palielos gabalos sagrieztu ziedkāpostu, vāra, kamēr gatavs.
Atsevišķā katlā novāra pastu.
Kad gatavi gan ziedkāposti, gan pasta, visu nokāš, un ar stampiņu ziedkāpostu saspaida mazākos gabalos.
Pagatavo mērci. Dziļā pannā liek sviestu un sagaida, līdz tas sāk putot, pievieno miltus, ko uz vidējas liesmas apgrauzdē, līdz tie kļūst zeltaini un sāk smaržot pēc riekstiem, pievieno sinepju pulveri vai sinepes, sāli, piparus, pienu, apmaisa, līdz mērce nedaudz sabiezē.
Mērcei pievieno sarīvēto sieru, apmaisa, līdz tas izkūst, un uzreiz ņem nost no liesmas.
Mērcē iemaisa radziņus ar ziedkāpostiem un samaisa.
Pastu kārto cepamajā traukā, pārkaisa ar Čedaras sieru (un rīvmaizi pēc izvēles) un cep 200 ºC temperatūrā, līdz virskārta ir kraukšķīga.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: