MAC AND CHEESE AR ZIEDKĀPOSTIEM

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Pilnu recepti skaties youtube raidījumā “Visi Pie galda!” 3.sezonas 5.sērijā, kas veltīta SIERA tēmai!

Sastāvdaļas

  • 200 g pastas radziņu
  • 1 mazs ziedkāposts vai 1/2 lielāka
  • 300 g nogatavināta Čedaras siera + 200 g Čedaras siera virskārtai
  • 300 ml piena
  • 2 ēdamkarotes sviesta cepšanai
  • 1 ēdamkarote miltu
  • Dižonas sinepes
  • čili pārslas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Verdošā sālsūdenī liek vārīties palielos gabalos sagrieztu ziedkāpostu, vāra, kamēr gatavs.
  2. Atsevišķā katlā novāra pastu.
  3. Kad gatavi gan ziedkāposti, gan pasta, visu nokāš, un ar stampiņu ziedkāpostu saspaida mazākos gabalos.
  4. Pagatavo mērci. Dziļā pannā liek sviestu un sagaida, līdz tas sāk putot, pievieno miltus, ko uz vidējas liesmas apgrauzdē, līdz tie kļūst zeltaini un sāk smaržot pēc riekstiem, pievieno sinepju pulveri vai sinepes, sāli, piparus, pienu, apmaisa, līdz mērce nedaudz sabiezē.
  5. Mērcei pievieno sarīvēto sieru, apmaisa, līdz tas izkūst, un uzreiz ņem nost no liesmas.
  6. Mērcē iemaisa radziņus ar ziedkāpostiem un samaisa.
  7. Pastu kārto cepamajā traukā, pārkaisa ar Čedaras sieru (un rīvmaizi pēc izvēles) un cep 200 ºC temperatūrā, līdz virskārta ir kraukšķīga.