Maasdam siera un pipargurķīšu salāti ar valriekstiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Maasdam, Radamer, Ženēvas siers. Tiem visiem ir maiga garša, plastiska struktūra un skaisti caurumi. Tas lieliski iederas siera platēs, kombinācijā ar augļiem, maizītēs un salātos. Šajos salātos maigais, saldenais Maasdam sajaukts ar skābenu ābolu, pikantu marinēto gurķi un sātīgiem valriekstiem svaigā, dabīgā jogurta mērcē.

Sastāvdaļas

  • 500 g Maasdam vai līdzīga siera
  • 10 nelieli marinēti pipargurķīši
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 g svaigo lapu salātu
  • 75 g valriekstu
  • 2 āboli
  • 1 citrona sula

Mērcei

  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • 150 g dabīgā jogurta
  • sāls, cukurs
  • naža gals smalcinātu čili piparu

 

Pagatavošana

  1. Sieru sagriež stienīšos vai mazos kubiņos. Marinētos gurķus sagriež ripiņās. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Salātlapas nomazgā un nosusina.
  2. Ābolus nomazgā un pārgriež uz pusēm. Izņem serdi un sagriež nelielos stienīšos. Citronu nomazgā, pārgriež uz pusēm un uzspiež uz āboliem sulu, lai tie nekļūtu brūni.
  3. Lielā bļodā sajauc visas sagrieztās sastāvdaļas.
  4. Pagatavo mērci. Jogurtu sajauc ar balzamiko etiķi, pievieno sāli, cukuru, čili piparus. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā var pievienot vēl kādu no sastāvdaļām.
  5. Mērci pārlej pāri salātiem. Rotā ar sasmalcinātiem valriekstiem.

Komentāri: