Lollipop vistas stilbiņi kolas glazūrā ar svaigo ranch mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

STILBIŅIEM

  • 1,5 kg vistas stilbiņu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote asās paprikas pulvera
  • sula no 1 citrona (aptuveni 60 ml)
  • 700 ml kokakolas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 100 g eļļas cepšanai

 

RANCH MĒRCEI

  • 150 g skābā krējuma
  • 100 g rūgušpiena
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote kaltētu pētersīļu
  • 1 tējkarote kaltētu diļļu
  • 1 tējkarote maltu sīpolu pulvera
  • 1 tējkarote maltu ķiploku pulvera
  • sakapāti svaigi lociņi

Pagatavošana

4–6 porcijām

  1. Vistas stilbiņiem ar nazi noņem ādu, cīpslas un mīkstumu, kas ir ap pašu kauliņu.
  2. Bļodā sajauc sarīvētus ķiplokus, maltu ingveru, sāli un aso paprikas pulveri. Šajā maisījumā apviļā stilbiņus.
  3. Voka pannā uzkarsē eļļu un liek cepties stilbiņus 5–7 minūtes pa 2 vai 3 porcijām, lai panna nebūtu pārbāzta un visi stilbiņi apceptos zeltaini.
  4. Visus apceptos stilbiņus liek pannā, pielej kokakolu un cep 10 minūtes.
  5. Izņem stilbiņus, pievieno cieti, kas izšķīdināta pāris karotēs karstās kokakolas, un glazūru novāra 5 minūtes.
  6. Pievieno atpakaļ stilbiņus un maisot cep vēl 5 minūtes, līdz visi stilbiņi noklāti ar lipīgo glazūru.
  7. Pagatavo svaigo ranch mērci. Visas sastāvdaļas samaisa nelielā bļodiņā un glabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.