LOADED NACHOS

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • Santa Maria Chili con carne garšvielu maisījums
  • Santa Maria kukurūzas čipsi ar sieru
  • 1 burciņa Santa Maria ķiploku salsas
  • 1 tējkarote Santa Maria Kajennas piparu
  • 1 tējkarote Santa Maria kumīna
  • Santa Maria dip mērces maisījums gvakamole
  • Santa Maria dip mērces maisījums ar sieru
  • 1 avokado
  • 1 vidējs sarkanais sīpols
  • 1 vidējs baltais sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 400–500 g maltas liellopu gaļas
  • 2 laimi
  • 20 g tumšās šokolādes
  • 100 g kukurūzas
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 300 g krējuma
  • 50 g spinātu
  • ½ čili pipara

Pagatavošana

  1. Pagatavo Chili con carne mērci. Balto sīpolu sakapā, apcep karstā pannā ar eļļu, pievieno sāli un malto gaļu. Visu apcep. Tad pievieno Santa Maria Chili con carne garšvielu, Santa Maria ķiploku salsu, 1 ēdamkaroti cukura un sulu no ½ laima. Visu pasautē. Tad pievieno šokolādi un kukurūzu, maisa, kamēr izkūst.
  2. Pagatavo Pico de Gallo salsu. Bļodā sajauc smalki sakapātu ½ sarkanā sīpola, sagrieztus tomātiņus, sulu no ½ laima, rīvētu 1 ķiploka daiviņu, Santa Maria kumīna garšvielu, 1 ēdamkaroti cukura un sakapātus pētersīļus.
  3. Pagatavo gvakamoli. Avokado sakapā nelielos gabaliņos, pierīvē 1 ķiploka daiviņu, Santa Maria gvakamoles mērces garšvielu, sakapātu ½ sarkanā sīpola, Kajennas piparus, sulu no ½ laima un sāli pēc garšas. Visu sastampā un samaisa.
  4. Pagatavo siera mēci. Bļodiņā sajauc krējumu ar Santa Maria siera mērces garšvielu.
  5. Lielā šķīvī vispirms kārto kukurūzas čipsus, tad pa virsu pamīšus liek visas atlikušās iepriekš sagatavotās sastāvdaļas, veidojot vairākas kārtas.
  6. Dekorē ar svaigiem pētersīļiem, spinātiem un svaigiem čili pipariem.