Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Lipīgie vistu spārniņi
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
1 kg vistu spārniņu vai pusspārniņu
2 apelsīni
6 ēdamkarotes sojas mērces
3 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes balzametiķa
2 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote saldās paprikas pulvera
1 ēdamkarote cukura
10 pilītes TABASCO® mērces
sauja svaiga koriandra vai kinzas un 1 apelsīns pasniegšanai
Pusi marinādes pārlej pāri vistu spārniņiem un ļauj 30 minūtes līdz 1 stundai garšām savilkties. Spārniņus kārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā cepties 30 minūtes.
Otru pusi marinādes lej katliņā, pievieno cukuru un uz lēnas uguns karsē, kamēr mērce savārās lipīgā glazūrā. Konsistencei jābūt tādai kā šķidrai šokolādei.
Kad spārniņi gatavi un to gaļa sāk atlekt no kauliem, ņem ārā no cepeškrāsns un ar otiņu pārsmērē pāri savārīto marinādi.
Pasniedz ar svaigu koriandru un šķēlēs sagrieztu svaigu apelsīnu.
Komentāri: