Lipīgie vistu spārniņi

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistu spārniņu vai pusspārniņu
  • 2 apelsīni
  • 6 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote saldās paprikas pulvera
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 10 pilītes TABASCO® mērces
  • sauja svaiga koriandra vai kinzas un 1 apelsīns pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Vistas spārniņus nomazgā un nosusina.
  2. Sagatavo marinādi. No apelsīniem izspiež sulu, pievieno sojas mērci, medu, balzametiķi, saldās paprikas pulveri un smalki sakapātas ķiploku daiviņas. Piepilina TABASCO® mērci. Sakuļ viendabīgā marinādē.
  3. Pusi marinādes pārlej pāri vistu spārniņiem un ļauj 30 minūtes līdz 1 stundai garšām savilkties. Spārniņus kārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā cepties 30 minūtes.
  4. Otru pusi marinādes lej katliņā, pievieno cukuru un uz lēnas uguns karsē, kamēr mērce savārās lipīgā glazūrā. Konsistencei jābūt tādai kā šķidrai šokolādei.
  5. Kad spārniņi gatavi un to gaļa sāk atlekt no kauliem, ņem ārā no cepeškrāsns un ar otiņu pārsmērē pāri savārīto marinādi.
  6. Pasniedz ar svaigu koriandru un šķēlēs sagrieztu svaigu apelsīnu.

Komentāri: