Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Lipīgās citronu garneles
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
600 g tīģergarneļu
100 ml svaigi spiestas citronu sulas (no aptuveni 3–4 citroniem)
sauja sezama sēklu
2 tējkarotes sviesta
2 citroni
1 čili pipars
50 ml sojas mērces
1 ēdamkarote medus vai brūnā cukura
3 daiviņas ķiploku
4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
200 g kviešu nūdeļu
lociņi pārkaisīšanai
Pagatavošana
Citroniem uz smalkās rīves norīvē miziņas un izspiež sulu.
Garneles attīra un uz 15 minūtēm iemarinē. Pagatavo marinādi no 2 citronu sulas, sakapātiem ķiplokiem un čili pipara.
Kad garneles iemarinējušās, tās bagātīgi apvārta kukurūzas cietē.
Pannā izkausē sviestu un apcep iemarinētās garneles, līdz tās kļuvušas rozā, tad izņem no pannas.
Pannā jau esošajos taukos lej citronu sulu, citronu miziņas, sojas mērci un medu, visu samaisa un uzkarsē. Pievieno garneles un turpina karsēt. Pateicoties kukurūzas cietei, kas piecepusies garnelēm, visa masa strauji sabiezēs un padarīs garneles lipīgas. Ja tas ilgstoši nenotiek, var pievienot vēl mazliet kukurūzas cietes, kamēr masa pannā sabiezē un kļūst lipīga.
Nūdeles izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, sezama sēklas apgrauzdē sausā pannā uz lēnas uguns, līdz tās kļuvušas zeltainas.
Visu pasniedz kopā, pārkaisītu ar grauzdētām sezama sēklām un sakapātiem lociņiem.
Komentāri: