fbpx

Lipīgās citronu garneles

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g tīģergarneļu
  • 100 ml svaigi spiestas citronu sulas (no aptuveni 3–4 citroniem)
  • sauja sezama sēklu
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 2 citroni
  • 1 čili pipars
  • 50 ml sojas mērces
  • 1 ēdamkarote medus vai brūnā cukura
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 200 g kviešu nūdeļu
  • lociņi pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Citroniem uz smalkās rīves norīvē miziņas un izspiež sulu.
  2. Garneles attīra un uz 15 minūtēm iemarinē. Pagatavo marinādi no 2 citronu sulas, sakapātiem ķiplokiem un čili pipara.
  3. Kad garneles iemarinējušās, tās bagātīgi apvārta kukurūzas cietē.
  4. Pannā izkausē sviestu un apcep iemarinētās garneles, līdz tās kļuvušas rozā, tad izņem no pannas.
  5. Pannā jau esošajos taukos lej citronu sulu, citronu miziņas, sojas mērci un medu, visu samaisa un uzkarsē. Pievieno garneles un turpina karsēt. Pateicoties kukurūzas cietei, kas piecepusies garnelēm, visa masa strauji sabiezēs un padarīs garneles lipīgas. Ja tas ilgstoši nenotiek, var pievienot vēl mazliet kukurūzas cietes, kamēr masa pannā sabiezē un kļūst lipīga.
  6. Nūdeles izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, sezama sēklas apgrauzdē sausā pannā uz lēnas uguns, līdz tās kļuvušas zeltainas.
  7. Visu pasniedz kopā, pārkaisītu ar grauzdētām sezama sēklām un sakapātiem lociņiem.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: