BISKVĪTAM
100 g sviesta
150 g cukura
100 g brūnā cukura
2 olas
150 g paniņu
220 g miltu
1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
1 tējkarote Dr. Oetker kanēļa cukura
šķipsna sāls
100 g izmērcētu žāvētu plūmju
Krēmam
200 g sviesta istabas temperatūrā
200 g pūdercukura
400 g krēmsiera
100 g mērcētu žāvētu plūmju, sablendētu biezenī
Dr. Oetker melnās cukura pērlītes
1. Pagatavo biskvītu. Lielā bļodā ar mikseri samaisa sviestu ar abiem cukuriem, tad pievieno olas, samaisa, pievieno paniņas, miltus, kanēli, sāli un cepamo pulveri, samaisa. Pēdējās iemaisa gabaliņos sagrieztas mērcētas plūmes. Mīklu liek ietaukotā kūkas formā, cep 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Pilnībā atdzesē.
2. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā istabas temperatūras sviestu kuļ ar mikseri apmēram 5 minūtes, līdz tas kļuvis gaišs un gaisīgs, iesijā pūdercukuru, kuļ vēl 3 minūtes, tad pievieno krēmsieru, kārtīgi iemaisa. Pēdējo pievieno žāvēto plūmju biezeni.
3. Pagatavo kūku. Atdzisušo biskvītu pārgriež uz pusēm. Konditorejas maisiņā ar zvaigznītes uzgali liek krēmu un uz biskvīta kārtas izspiež krēma rozetes, pa virsu liek otro biskvīta kārtu un atkal, izmatojot konditorejas maisiņu, dekorē ar krēmu. Kūku pārber ar cukura pērlītēm, un pirms baudīšanas to liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
Komentāri: