Limoncello – citronu siera kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g cepumu
  • 150 g izkausēta sviesta
  • 500 g Philadelphia siera
  • 3 olas + 2 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 citrons (miziņa + sula)
  • 50 g Limoncello liķiera
  • 150 g kokosriekstu piena

ITĀĻU MERINGAM

  • 2 olu baltumi
  • 120 g cukura
  • 40 g ūdens

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 ºC temperatūrai.
  2. 24 cm/dm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
  3. Sasmalcina cepumus un sajauc kopā ar sviestu. Mazu ber sagatavotajā formā un rūpīgi nopresē.
  4. Bļodā liek maskarpones sieru, cukuru, kukurūzas cieti un citrona miziņas un saputo. Pa vienai liek klāt un iemaisa olas. Beigās pievieno kokosriekstu pienu, citronu sulu un liķieri. Gatavo masu lej formā un cep krāsnī 1 stundu 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.
  5. Pagatavo itāļu meringu. Katliņā lej ūdeni un pievieno cukuru. Liek vārīties uz vidējas uguns. Vāra, līdz izveidojies sīrups. Olu baltumus puto, lēnā strūkliņā pievienojot tiem karsto sīrupu. Puto, līdz olbaltums atdzisis. Smērē to uz atdzisušās kūkas un apdedzina to ar gāzes degli vai sakarsētā grila krāsnī.