Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Limoncello – citronu siera kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
400 g cepumu
150 g izkausēta sviesta
500 g Philadelphia siera
3 olas + 2 olu dzeltenumi
150 g cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1 citrons (miziņa + sula)
50 g Limoncello liķiera
150 g kokosriekstu piena
ITĀĻU MERINGAM
2 olu baltumi
120 g cukura
40 g ūdens
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 ºC temperatūrai.
24 cm/dm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
Sasmalcina cepumus un sajauc kopā ar sviestu. Mazu ber sagatavotajā formā un rūpīgi nopresē.
Bļodā liek maskarpones sieru, cukuru, kukurūzas cieti un citrona miziņas un saputo. Pa vienai liek klāt un iemaisa olas. Beigās pievieno kokosriekstu pienu, citronu sulu un liķieri. Gatavo masu lej formā un cep krāsnī 1 stundu 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.
Pagatavo itāļu meringu. Katliņā lej ūdeni un pievieno cukuru. Liek vārīties uz vidējas uguns. Vāra, līdz izveidojies sīrups. Olu baltumus puto, lēnā strūkliņā pievienojot tiem karsto sīrupu. Puto, līdz olbaltums atdzisis. Smērē to uz atdzisušās kūkas un apdedzina to ar gāzes degli vai sakarsētā grila krāsnī.
Komentāri: