Liellopu sautējums sarkanvīna mērcē

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
  • 1,2 kg liellopu šķiņķa 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 50 g sviesta
  • pāris lauru lapu
  • 4 burkāni
  • 2 dzeltenie sīpoli
  • pāris zariņu timiāna
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 400 ml sarkanvīna, piemēram, Pinot Noir
  • 100 g portobello sēņu
  • 100 g brūno šampinjonu
  • 6 daiviņas ķiploku
  • neliela buntīte pētersīļu
  • sauja pērļu sīpoliņu
  • 500 ml dārzeņu buljona

Pagatavošana

  1. Receptes pagatavošanai būs nepieciešams katls, ko var karsēt cepeškrāsnī. Derēs jebkurš katls ar biezu dibenu un piemērotiem rokturiem. Piemēram, Dutch oven katliņš.
  2. Krāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un liek katlā apkraukšķināties apmēram uz 5 minūtēm, līdz tas ir viegli zeltains. Ērtības labad apcepšanas soļus (no 2. līdz 6.) var veikt arī uz plīts un pēc tam pārvietot katlu uz krāsni.
  3. Kad bekons kraukšķīgs, katlā pievieno aptuveni 1cm lielos gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu, sviestu un lauru lapas. Visu apmaisa un apcep.
  4. Burkānus nomizo un sagriež nelielās ripiņās. Sīpolus nomizo un sagriež daivās.
  5. Kad bekons un gaļa mazliet apcepušies, pievieno burkānu šķēlītes un sīpolu daiviņas. Pievieno arī timiāna zariņus.
  6. Pievieno pāris karotes miltu un samaisa. Visu uzkarsē. Tad pievieno vīnu, pērļu sīpoliņus, buljonu un vēlreiz visu samaisa.
  7. Liek līdz 160 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī uz 2 stundām karsēties.
  8. Portobello sēnes sagriež šķēlītēs, šampinjonus sagriež uz pusēm. Īsi pirms pasniegšanas uz pannas izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un apcep sēnes, pievienojot sakapātus ķiplokus un pētersīļus.
  9. Visu sajauc un pasniedz ar kartupeļu biezeni vai grilētu maizīti.

Komentāri: