Liellopu gaļa ne vienmēr ir ilgi jāsautē, lai tā būtu mīksta. Ja sagriezīsiet to ļoti, ļoti plānās, gandrīz caurspīdīgās strēmelītēs un iemarinēsiet uz 20 minūtēm eļļas marināde – gaļa būs gatava desmit minūtēs. Viss noslēpums šajā receptē slēpjas gaļas sagriešanā. Jo plānāk sagriezta gaļa, jo tā būs mīkstāka un garšīgāka.
Gaļu nomazgā un nosusina papīra vai lina dvielī. Ar asu nazi gaļu pret šķiedru sagriež pēc iespējas plānākās strēmelītēs.
Sajauc marinādei nepieciešamās sastāvdaļas – 3 ēdamkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1 ēdamkaroti medus, 1 ēdamkaroti baltā vīna etiķa, čili, sasmalcinātu ķiploku un kajēnas piparus. Sāli pievieno pēc garšas.
Gaļu liek bļodā, pārlej ar marinādi un kārtīgi samīca, lai marināde iesūcas gaļā. Atstāj iemarinēties 20 minūtes.
Visus dārzeņus – burkānus, cukini, seleriju kātus un papriku – no mazgā un sagriež vienādās strēmelītēs.
Pannā uzkarsē eļļu un vispirms apcep burkānus un seleriju kātus. Gatavi tie ir vēl mazliet kraukšķīgi. Saceptus tos noņem no pannas.Tāpat apcep papriku un cukini. Arī tos saceptus noņem no pannas.
Tīrā pannā vēlreiz uzkarsē eļļu un uz straujas liesmas apcep gaļu. Gaļu nevajag visu laiku maisīt. Tai jāļauj netraucēti no vienas puses apcepties un tikai tad var sākt ik pa brīdim apmaisīt. Ja gaļu uz pannas lieki groza, tā sasulojas un kļūst sausa un cieta.
Sagatavo mērci, iejaucot glāzē ūdens 2-3 ēdamkarotes sojas mērces, 1 ēdamkaroti medus, čili, kajēnas piparus un sasmalcinātus ķiplokus tik daudz, cik asu šo ēdienu vēlaties. Kad gaļa gatava, tai pievieno jau saceptos dārzeņus, visu pārlej ar mērci un 2-3 minūtes sautē. Tad noņem no uguns. Pēc garšas var pievienot vēl sojas mērci.
Nūdeles pagatavo atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Aldente (gandrīz gatavas) tās nokāš un lielā bļodā sacilā kopā ar gaļu un dārzeņiem. Ja vēlaties, nūdeles varat pasniegt galdā arī atsevišķi.
Izmēģināju _labs sanāca iesaku citiem…