Mērcei
Salātiem
Kartupeļiem
Kāpostu sagriež smalkās skaidiņās un ar blenderi sablendē putrā.
Ķiplokus un burkānu nomizo un sarīvē uz vidējās vai smalkās rīves.
Malto gaļu sajauc kopā ar burkāniem, kāpostiem, ķiplokiem, sāli un pipariem.
Ņem sauju gaļas masas, dobītē liek stienīti zilā siera, un aizloka ciet, lai siers netecētu ārā.
Kotletes no visām pusēm apcep un zem vāka pasautē 5–7 minūtes.
No kotletēm iztecēs mazliet siera. Kad kotletes izņem no pannas, turpat pannā pie iztecējušā siera un kotlešu sulām pielej pienu vai saldo krējumu un uzkarsē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
Salātiem: papriku, gurķi un burkānu sarīvē vai sagriež skaidiņās. Sarīvētos dārzeņus sajauc kopā ar kāpostu maisījumu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pēc garšas pievieno citronpiparus un sāli.
Kartupeļiem zemnieku gaumē: kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un katru pusi – smalkās šķēlītēs. Puravu sagriež ripiņās.
Pannā sakarsē eļļu, liek kartupeļus kopā ar puraviem un maisot apcep. Tad pievieno sāli, maltus melnos piparus, pannai uzliek vāku un pasautē 5–6 minūtes. Pēc vajadzības pannas saturu ik pa laikam apmaisa.
Komentāri: