Liellopu gaļas un dārzeņu kotletes, pildītas ar zilo sieru

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg liellopu maltās gaļas
  • 150 g svaigu kāpostu
  • 1 liels burkāns
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 100 g zilā siera
  • sāls un malti melnie pipari

Mērcei

  • 150 ml saldā krējuma

Salātiem

  • dažādu krāsu kāpostu maisījums
  • ½ paprikas
  • ½ gurķa
  • 1 burkāns
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • citronpipari un sāls pēc garšas

Kartupeļiem

  • 8 kartupeļi
  • 1 puravs
  • eļļa cepšanai
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kāpostu sagriež smalkās skaidiņās un ar blenderi sablendē putrā.
  2. Ķiplokus un burkānu nomizo un sarīvē uz vidējās vai smalkās rīves.
  3. Malto gaļu sajauc kopā ar burkāniem, kāpostiem, ķiplokiem, sāli un pipariem.
  4. Ņem sauju gaļas masas, dobītē liek stienīti zilā siera, un aizloka ciet, lai siers netecētu ārā.
  5. Kotletes no visām pusēm apcep un zem vāka pasautē 5–7 minūtes.
  6. No kotletēm iztecēs mazliet siera. Kad kotletes izņem no pannas, turpat pannā pie iztecējušā siera un kotlešu sulām pielej pienu vai saldo krējumu un uzkarsē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  7. Salātiem: papriku, gurķi un burkānu sarīvē vai sagriež skaidiņās. Sarīvētos dārzeņus sajauc kopā ar kāpostu maisījumu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pēc garšas pievieno citronpiparus un sāli.
  8. Kartupeļiem zemnieku gaumē: kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un katru pusi – smalkās šķēlītēs. Puravu sagriež ripiņās.
  9. Pannā sakarsē eļļu, liek kartupeļus kopā ar puraviem un maisot apcep. Tad pievieno sāli, maltus melnos piparus, pannai uzliek vāku un pasautē 5–6 minūtes. Pēc vajadzības pannas saturu ik pa laikam apmaisa.
1. pagatavošanas solis
Kotletes_1_resize

Kāpostu sagriež smalkās skaidiņās un ar blenderi sablendē putrā.

2. pagatavošanas solis
Kotletes_2_rrsize

Ķiplokus un burkānu nomizo un sarīvē uz vidējās vai smalkās rīves.

3. pagatavošanas solis
Kotletes_3_resize

Malto gaļu sajauc kopā ar burkāniem, kāpostiem, ķiplokiem, sāli un pipariem.

4. pagatavošanas solis
Kotletes_4_resize

Ņem sauju gaļas masas, dobītē liek stienīti zilā siera, un aizloka ciet, lai siers netecētu ārā.

5. pagatavošanas solis
Kotletes_5_resize

Kotletes no visām pusēm apcep un zem vāka pasautē 5–7 minūtes.

6. pagatavošanas solis
Kotletes_6_resize

No kotletēm iztecēs mazliet siera. Kad kotletes izņem no pannas, turpat pannā pie iztecējušā siera un kotlešu sulām pielej pienu vai saldo krējumu un uzkarsē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

7. pagatavošanas solis
Kotletes_7_resize

Salātiem: papriku, gurķi un burkānu sarīvē vai sagriež skaidiņās. Sarīvētos dārzeņus sajauc kopā ar kāpostu maisījumu, pievieno skābo krējumu un samaisa. Pēc garšas pievieno citronpiparus un sāli.

8. pagatavošanas solis
Kotletes_9_resize

Kartupeļiem zemnieku gaumē: kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un katru pusi – smalkās šķēlītēs. Puravu sagriež ripiņās.

9. pagatavošanas solis
Kotletes_10_resize

Pannā sakarsē eļļu, liek kartupeļus kopā ar puraviem un maisot apcep. Tad pievieno sāli, maltus melnos piparus, pannai uzliek vāku un pasautē 5–6 minūtes. Pēc vajadzības pannas saturu ik pa laikam apmaisa.