Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Liellopu gaļas stroganovs
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Īsta recepte ar vēsturi, kas kaut reizi notiesāta vecmammas virtuvē. Šoreiz pavisam ātra un vienkārša liellopu gaļas stroganova versija, ko varēsiet pagatavot vien 30 minūtēs. #piegalda
Sastāvdaļas
4 ēdamkarotes sviesta
700 g liellopu gaļas
sāls, pipari
1 mazs sīpols
500 g šampinjonu
4 ķiploka daiviņas
120 g baltvīna
360 ml ūdens
1 Gallina blanca liellopu gaļas buljona kubiņš
1 ēdamkarote Vusteras (Worchester) mērces
3 ēdamkarotes miltu
120 g skābā krējuma
450 g pastas
kapāti pētersīļi
Pagatavošana
Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē 2 ēdamkarotes sviesta, vienā kārtā pievieno strēmeles sagrieztu liellopu gaļu, sasāla un sapiparo. Cep 3 minūtes no vienas puses, līdz tā brūna. Tad gaļu apgriež riņķī un cep vēl 2–3 minūtes. Gaļu ņem ārā no pannas un noliek malā.
Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un pievieno sakapātus sīpolus. Sautē aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno sēnes, maisot tās cep 5–7 minūtes.
Pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, iemaisa masā un cep 1 minūti, ik pa laikam apmaisot. Pannā lej baltvīnu visu apmaisa un ļauj tam uzvārīties un nedaudz iztvaikot aptuveni 3 minūtes.
Tikmēr traukā lej ūdeni, pievieno buljona kubiņu, Vusteras mērci un miltus. Visu labi samaisa, pievieno sēnēm pannā un iemaisa. Visu karsē vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, pievieno skābo krējumu un sacepto gaļu.
Pasniedz ar novārītu pastu un kapātiem pētersīļiem.
Super recepte! Noteikti gatavošu vēl 🙂
Paldies