Liellopu gaļas stroganovs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Īsta recepte ar vēsturi, kas kaut reizi notiesāta vecmammas virtuvē. Šoreiz pavisam ātra un vienkārša liellopu gaļas stroganova versija, ko varēsiet pagatavot vien 30 minūtēs. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 700 g liellopu gaļas
  • sāls, pipari
  • 1 mazs sīpols
  • 500 g šampinjonu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 120 g baltvīna
  • 360 ml ūdens
  • 1 Gallina blanca liellopu gaļas buljona kubiņš
  • 1 ēdamkarote Vusteras (Worchester) mērces
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 120 g skābā krējuma
  • 450 g pastas
  • kapāti pētersīļi

Pagatavošana

  1. Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē 2 ēdamkarotes sviesta, vienā kārtā pievieno strēmeles sagrieztu liellopu gaļu, sasāla un sapiparo. Cep 3 minūtes no vienas puses, līdz tā brūna. Tad gaļu apgriež riņķī un cep vēl 2–3 minūtes. Gaļu ņem ārā no pannas un noliek malā.
  2. Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un pievieno sakapātus sīpolus. Sautē aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno sēnes, maisot tās cep 5–7 minūtes.
  3. Pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, iemaisa masā un cep 1 minūti, ik pa laikam apmaisot. Pannā lej baltvīnu visu apmaisa un ļauj tam uzvārīties un nedaudz iztvaikot aptuveni 3 minūtes.
  4. Tikmēr traukā lej ūdeni, pievieno buljona kubiņu, Vusteras mērci un miltus. Visu labi samaisa, pievieno sēnēm pannā un iemaisa. Visu karsē vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, pievieno skābo krējumu un sacepto gaļu.
  5. Pasniedz ar novārītu pastu un kapātiem pētersīļiem.

Komentāri: