Īsta recepte ar vēsturi, kas kaut reizi notiesāta vecmammas virtuvē. Šoreiz pavisam ātra un vienkārša liellopu gaļas stroganova versija, ko varēsiet pagatavot vien 30 minūtēs. #piegalda
Sastāvdaļas
4 ēdamkarotes sviesta
700 g liellopu gaļas
sāls, pipari
1 mazs sīpols
500 g šampinjonu
4 ķiploka daiviņas
120 g baltvīna
360 ml ūdens
1 Gallina blanca liellopu gaļas buljona kubiņš
1 ēdamkarote Vusteras (Worchester) mērces
3 ēdamkarotes miltu
120 g skābā krējuma
450 g pastas
kapāti pētersīļi
Pagatavošana
Lielā pannā uz vidējas uguns izkausē 2 ēdamkarotes sviesta, vienā kārtā pievieno strēmeles sagrieztu liellopu gaļu, sasāla un sapiparo. Cep 3 minūtes no vienas puses, līdz tā brūna. Tad gaļu apgriež riņķī un cep vēl 2–3 minūtes. Gaļu ņem ārā no pannas un noliek malā.
Pannā izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un pievieno sakapātus sīpolus. Sautē aptuveni 3 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno sēnes, maisot tās cep 5–7 minūtes.
Pievieno izspiestas ķiploka daiviņas, iemaisa masā un cep 1 minūti, ik pa laikam apmaisot. Pannā lej baltvīnu visu apmaisa un ļauj tam uzvārīties un nedaudz iztvaikot aptuveni 3 minūtes.
Tikmēr traukā lej ūdeni, pievieno buljona kubiņu, Vusteras mērci un miltus. Visu labi samaisa, pievieno sēnēm pannā un iemaisa. Visu karsē vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, pievieno skābo krējumu un sacepto gaļu.
Pasniedz ar novārītu pastu un kapātiem pētersīļiem.
Komentāri: