Liellopu gaļas sautējums ar kanēli un datelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Šis ir Ziemassvētku sautējums ar visām šiem svētkiem raksturīgām garšām un smaržām – datelēm, mandelēm, kanēli, koriandru un ingveru. Sautējumam pievienojām košās batātes – saldos kartupeļus, kas nepelnīti reti parādās mūsu ēdienos. Ja neesat tās mēģinājuši gatavot, tad nu ir īstā reize!

Kanēlis, ingvers un kumins gatavošanas laikā piepildīs māju ar fantastisku smaržu karuseli. Sautējumam paredziet gatavošanas laiku jau iepriekš, jo gaļa uz plīts gatavosies ~ 2 stundas.

Sastāvdaļas

  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 vidēji lieluma sīpoli
  • 4 cm ingvera saknes gabaliņš
  • 2 kg liellopu gaļas šķiņķa
  • 4 tējkarotes kumina
  • 2 tējkarotes maltas saldās paprikas
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 700 g saldo kartupeļu
  • 10 dateles
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pasniegšanai:

  • 100 g blanšētu mandeļu
  • buntīte svaigas kinzas

Pagatavošana

  1. Sīpolus notīra, noskalo un sagriež šķēlītēs.
  2. Ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē.
  3. Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~2-3 cm lielos gabalos.
  4. Pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ingveru. Kad sīpoli kļuvuši zeltaini, tos pārliek lielākā katlā, kur tiks gatavots sautējums.
  5. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep gaļu. Cepšanas laikā uzkaisa piparus.
  6. Kad gaļa ir apcepta, to pārliek katlā. Pievieno papriku.
  7. Pievieno tomātu pastu, koriandru un kumina sēklas.
  8. Pievieno kanēļa standziņu.
  9. Samaisa un pielej ūdeni.
  10. Pannai uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas ~ 1,5 stundas.
  11. Saldos kartupeļus notīra un noskalo.
  12. Sagriež gabaliņos un pievieno sautējumam. Pieber pāris šķipsniņu sāls. Vāra ~ 20 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.
  13. Pievieno dateles, samaisa un gatavo vēl 5 minūtes. Sautējumu pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.
  14. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un patur 15 minūtes. Nolej ūdeni un noņem mandelēm miziņu.
  15. Kinzu smalki sakapā.
  16. Sautējumu pasniedz karstu, pārkaisītu ar mandelēm un zaļumiem.
1. pagatavošanas solis
Liellops-1

Sīpolus notīra, noskalo un sagriež šķēlītēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~2-3 cm lielos gabalos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ingveru. Kad sīpoli kļuvuši zeltaini, tos pārliek lielākā katlā, kur tiks gatavots sautējums.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep gaļu. Cepšanas laikā uzkaisa piparus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļa ir apcepta, to pārliek katlā. Pievieno papriku.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno tomātu pastu, koriandru un kumina sēklas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno kanēļa standziņu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa un pielej ūdeni.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannai uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas ~ 1,5 stundas.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldos kartupeļus notīra un noskalo.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagriež gabaliņos un pievieno sautējumam. Pieber pāris šķipsniņu sāls. Vāra ~ 20 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno dateles, samaisa un gatavo vēl 5 minūtes. Sautējumu pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un patur 15 minūtes. Nolej ūdeni un noņem mandelēm miziņu.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinzu smalki sakapā.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējumu pasniedz karstu, pārkaisītu ar mandelēm un zaļumiem.

Komentāri: