Šis ir Ziemassvētku sautējums ar visām šiem svētkiem raksturīgām garšām un smaržām – datelēm, mandelēm, kanēli, koriandru un ingveru. Sautējumam pievienojām košās batātes – saldos kartupeļus, kas nepelnīti reti parādās mūsu ēdienos. Ja neesat tās mēģinājuši gatavot, tad nu ir īstā reize!
Kanēlis, ingvers un kumins gatavošanas laikā piepildīs māju ar fantastisku smaržu karuseli. Sautējumam paredziet gatavošanas laiku jau iepriekš, jo gaļa uz plīts gatavosies ~ 2 stundas.
Pasniegšanai:
Sīpolus notīra, noskalo un sagriež šķēlītēs.
Ingvera sakni notīra un sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē.
Gaļu noskalo, nosusina un sagriež ~2-3 cm lielos gabalos.
Pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus un ingveru. Kad sīpoli kļuvuši zeltaini, tos pārliek lielākā katlā, kur tiks gatavots sautējums.
Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep gaļu. Cepšanas laikā uzkaisa piparus.
Kad gaļa ir apcepta, to pārliek katlā. Pievieno papriku.
Pievieno tomātu pastu, koriandru un kumina sēklas.
Pievieno kanēļa standziņu.
Samaisa un pielej ūdeni.
Pannai uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas ~ 1,5 stundas.
Saldos kartupeļus notīra un noskalo.
Sagriež gabaliņos un pievieno sautējumam. Pieber pāris šķipsniņu sāls. Vāra ~ 20 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.
Pievieno dateles, samaisa un gatavo vēl 5 minūtes. Sautējumu pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli.
Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un patur 15 minūtes. Nolej ūdeni un noņem mandelēm miziņu.
Kinzu smalki sakapā.
Sautējumu pasniedz karstu, pārkaisītu ar mandelēm un zaļumiem.
Komentāri: