LIELLOPU GAĻAS SACEPUMS AR SIERA MĪKLAS CEPURI

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopu šķiņķa
  • 400 g šampinjonu
  • 300 ml gaļas vai dārzeņu buljona
  • 40 g kviešu miltu
  • 40 g sviesta
  • 3 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 svaiga rozmarīna zariņi
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

 

SIERA MĪKLAI

  • 100 g kviešu miltu
  • 80 g auksta sviesta
  • 100 g “Krievijas” siera
  • šķipsniņa sāls
  • ola mīklas apziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

8 porcijām

  1. Gaļu sagriež apmēram 1,5–2 cm nelielos kubiņos, apviļā miltos.
  2. Pannā izkausē sviestu, un tajā apcep gaļu no visām pusēm brūnu, tad to no pannas izber bļodiņā, un uz pannas atlikušajos taukos apcep nelielos gabaliņos sagrieztus sīpolus, selerijas kātus, pēcāk pievieno šķēlītēs sagrieztus burkānus un sagrieztus šampinjonus, maisot cep apmēram 5 minūtes.
  3. Pannas saturam pievieno iepriekš apcepto gaļu un rozmarīna zariņus, visu pārlej ar buljonu un sautē nelielā karstumā 20–25 minūtes (ja buljons šajā laikā ir pilnībā iztvaikojis, pievieno nedaudz ūdens).
  4. Pagatavo siera mīklu. Virtuves kombainā ber miltus, pievieno sāli un sviesta kubiņus, un visas sastāvdaļas samaļ. Tad tās izber uz galda, pievieno rīvētu sieru un ar rokām samīca mīklas bumbā, to saplacina, ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.
  5. Kad gaļa izsautējusies mīksta, no pannas izņem rozmarīna zariņus, gaļas masai pievieno sāli un maltus melnos piparus, pannas saturu izlīdzina 20 x 30 cm lielā karstumizturīgā cepamajā formā.
  6. Atdzesēto siera mīklu izrullē apmēram 21 x 31 cm lielā taisnstūrī, to pārklāj pāri trauka saturam, apziež ar sakultu olu un ar nazi augšpusē iedur dažus caurumiņus.
  7. Cepamo trauku liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavošanu turpina 20–25 minūtes vai līdz mīklas cepurīte ir sacietējusi un apbrūnējusi.