Tomātu-degvīna mērcei:
Saldās kukurūzas mērcei:
Steiki
Tomātu-degvīna mērce
Saldās kukurūzas mērce
Steiki
Ja gaļa vēl vienā gabalā, to sagriež 1,5-2cm biezos gabalos. Piparus sagrūž piestā. Uz katras gaļas šķēles uzkaisa piparus un ar roku piespiež.
Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
Sajauc Vorčesteras mērci, eļļu, ķiplokus, cukuru un sāli. Maisījumu pārlej pāri gaļas šķēlēm un liek vēsumā uz 3-4 stundām.
Iemarinētos steikus cep uz grila palielā karstumā no abām pusēm skaisti brūnus.
Tomātu-degvīna mērce
Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus notīra un sasmalcina. Kinzu smalki sakapā. Izspiež laima sulu.
Sasmalcinātos dārzeņus un zaļumus liek katliņā, pievieno Vorčesteras mērci, sāli, šķipsniņu piparu, kumīnu un vāra apmēram 5 minūtes. Kad liesma izslēgta, pievieno degvīnu. Pasniedz karstu vai atdzesētu.
Saldās kukurūzas mērce
Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Kukurūzai nolej lieko šķidrumu. Lociņus sasmalcina.
Eļļu sajauc ar citrona sulu un tabasko mērci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Mērci pārlej pāri sagatavotajiem dārzeņiem – tomātiem un kukurūzai, un visu sacilā kopā.
Komentāri: