Liellopu gaļas piparu steiks ar tomātu-degvīna vai saldās kukurūzas salsu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 steika gabali, katrs ~ 175 g
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes muskavado cukura
  • 2 ēdamkarotes Vorčesteras mērces
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote melno piparu, sāls

Tomātu-degvīna mērcei:

  • 1 kg tomātu
  • 2 sīpoli
  • ½ tējkarote malta kumīna
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 tējkarote Vorčesteras mērces
  • 50 ml degvīna
  • 1 laims
  • svaiga kinza

Saldās kukurūzas mērcei:

  • 1 konservētas kukurūzas kārba
  • 4 tomāti
  • buntīte zaļo lociņu
  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • ~ 1 ēdamkarote tabasko mērces

Pagatavošana

Steiki

  1. Ja gaļa vēl vienā gabalā, to sagriež 1,5-2cm biezos gabalos. Piparus sagrūž piestā. Uz katras gaļas šķēles uzkaisa piparus un ar roku piespiež.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
  3. Sajauc Vorčesteras mērci, eļļu, ķiplokus, cukuru un sāli. Maisījumu pārlej pāri gaļas šķēlēm un liek vēsumā uz 3-4 stundām.
  4. Iemarinētos steikus cep uz grila palielā karstumā no abām pusēm skaisti brūnus.

Tomātu-degvīna mērce

  1. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus notīra un sasmalcina. Kinzu smalki sakapā. Izspiež laima sulu.
  2. Sasmalcinātos dārzeņus un zaļumus liek katliņā, pievieno Vorčesteras mērci, sāli, šķipsniņu piparu, kumīnu un vāra apmēram 5 minūtes. Kad liesma izslēgta, pievieno degvīnu. Pasniedz karstu vai atdzesētu.

Saldās kukurūzas mērce

  1. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Kukurūzai nolej lieko šķidrumu. Lociņus sasmalcina.
  2. Eļļu sajauc ar citrona sulu un tabasko mērci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Mērci pārlej pāri sagatavotajiem dārzeņiem – tomātiem un kukurūzai, un visu sacilā kopā.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Steiki

Ja gaļa vēl vienā gabalā, to sagriež 1,5-2cm biezos gabalos. Piparus sagrūž piestā. Uz katras gaļas šķēles uzkaisa piparus un ar roku piespiež.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc Vorčesteras mērci, eļļu, ķiplokus, cukuru un sāli. Maisījumu pārlej pāri gaļas šķēlēm un liek vēsumā uz 3-4 stundām.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iemarinētos steikus cep uz grila palielā karstumā no abām pusēm skaisti brūnus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu-degvīna mērce

Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus notīra un sasmalcina. Kinzu smalki sakapā. Izspiež laima sulu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sasmalcinātos dārzeņus un zaļumus liek katliņā, pievieno Vorčesteras mērci, sāli, šķipsniņu piparu, kumīnu un vāra apmēram 5 minūtes. Kad liesma izslēgta, pievieno degvīnu. Pasniedz karstu vai atdzesētu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldās kukurūzas mērce

Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Kukurūzai nolej lieko šķidrumu. Lociņus sasmalcina.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eļļu sajauc ar citrona sulu un tabasko mērci. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci pārlej pāri sagatavotajiem dārzeņiem – tomātiem un kukurūzai, un visu sacilā kopā.

Komentāri: