Melnās plūmes gaļai piešķir piesātinātu, mazliet dūmotu, plūmēm raksturīgu sulīgu garšu, kanēlis – burvību aromātu.
Piedevām var novārīt rīsus vai ne tik tradicionālo bulguru. Salīdzinot ar rīsiem, to var pagatavot krietni īsākā laika sprīdī, bagātinot jūsu ēdienkarti.
Uzkarsē pannā eļļu. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un ātri apcep uz lielas liesmas.
Sīpolus sīki sakapā un pievieno apceptajai gaļai. Turpat pannā uzreiz liek klāt arī lauru lapu. Cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli kļūst gaiši brūni.
Gaļai pielej vīnu un uz nelielas liesmas sautē tik ilgi, līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis. Tikai tagad pievieno pāris šķipsniņas sāls un piparus.
Noblanšē tomātus, tos paturot 1-2 minūtes verdošā ūdenī, tad uzmanīgi ar nazi iegriežot un novelkot miziņu. Nomizotos tomātus sagriež nelielos kubiņos un pievieno gaļai. Pieber kanēli, cukuru. Pannai uzliek vāku un sautē uz mazas uguns ~1 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Ja ēdiens šķiet par sausu, pēc nepieciešamības var pieliet nedaudz ūdens, lai veidojas mērcīte. Melnās plūmes pievieno, kad gaļa ir gandrīz gatava. Turpina sautēt zem vāka vēl ~15 minūtes.
Pasniedz karstu, vislabāk kopā ar rīsiem vai bulguru.
Komentāri: