Baklažānus, ko ierasti grilējam vai cepam uz pannas kārtīgā eļļas peldē, pievienojām ēdienam gatavošanas beigās, līdz ar to droši var teikt, ka šis ēdiens ies pie dūšas ne tikai sātīgu sautējumu cienītājiem, bet arī kaloriju skaitītājiem. Ar baklažāniem šajā receptē neskopojieties, jo te der princips – jo vairāk, jo gardāk un sulīgāk.
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un samaisa ar timiānu, sāli un pipariem.
Uzkarsē pannā eļļu, un apcep no visām pusēm gaļas gabaliņus.
Sīpolu un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un atsevišķā pannā sacep. Kad tie sacepti, pievieno gaļai.
Tomātus noblanšē, aplejot ar karstu ūdeni, novelk mizu un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno gaļas sautējumam. Tāpat pievieno arī tomātu pastu, garšvielas un izmaisa.
Pielej buljonu vai verdošu ūdeni. Uzliek vāku, samazina liesmu un gatavo, līdz gaļa ir gandrīz gatava.
Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos (tādos pašos kā gaļu), pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai noņemtu rūgtumu. Baklažānus sautējumam pievieno 30 minūtes pirms gatavošanas beigām.
Sautējumu pasniedz ar aromātiskiem garšaugu rīsiem. Tos gatavo šādi: Sīpolu un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Pirms cepšanas beigām pievieno smalki sakapātas pētersīļu lapas.
Rīsus aplej ar verdošu ūdeni attiecībā 1:2 (ūdens ir 2 reizes vairāk), pievieno sāli pēc garšas un vāra ~ 15 minūtes, kamēr viss ūdens ir iztvaikojis. Gatavos rīsos iemaisa saceptos garšaugus un pasniedz nekavējoties.
Komentāri: