Liellopu gaļa ar baklažāniem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Baklažānus, ko ierasti grilējam vai cepam uz pannas kārtīgā eļļas peldē, pievienojām ēdienam gatavošanas beigās, līdz ar to droši var teikt, ka šis ēdiens ies pie dūšas ne tikai sātīgu sautējumu cienītājiem, bet arī kaloriju skaitītājiem. Ar baklažāniem šajā receptē neskopojieties, jo te der princips – jo vairāk, jo gardāk un sulīgāk.

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1 liels sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 4 tomāti
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 čili
  • 900 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 1 liels baklažāns
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un samaisa ar timiānu, sāli un pipariem.
  2. Uzkarsē pannā eļļu, un apcep no visām pusēm gaļas gabaliņus.
  3. Sīpolu un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un atsevišķā pannā sacep. Kad tie sacepti, pievieno gaļai.
  4. Tomātus noblanšē, aplejot ar karstu ūdeni, novelk mizu un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno gaļas sautējumam. Tāpat pievieno arī tomātu pastu, garšvielas un izmaisa.
  5. Pielej buljonu vai verdošu ūdeni. Uzliek vāku, samazina liesmu un gatavo, līdz gaļa ir gandrīz gatava.
  6. Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos (tādos pašos kā gaļu), pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai noņemtu rūgtumu. Baklažānus sautējumam pievieno 30 minūtes pirms gatavošanas beigām.
  7. Sautējumu pasniedz ar aromātiskiem garšaugu rīsiem. Tos gatavo šādi: Sīpolu un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Pirms cepšanas beigām pievieno smalki sakapātas pētersīļu lapas.
  8. Rīsus aplej ar verdošu ūdeni attiecībā 1:2 (ūdens ir 2 reizes vairāk), pievieno sāli pēc garšas un vāra ~ 15 minūtes, kamēr viss ūdens ir iztvaikojis. Gatavos rīsos iemaisa saceptos garšaugus un pasniedz nekavējoties.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un samaisa ar timiānu, sāli un pipariem.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu, un apcep no visām pusēm gaļas gabaliņus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un atsevišķā pannā sacep. Kad tie sacepti, pievieno gaļai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus noblanšē, aplejot ar karstu ūdeni, novelk mizu un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno gaļas sautējumam. Tāpat pievieno arī tomātu pastu, garšvielas un izmaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej buljonu vai verdošu ūdeni. Uzliek vāku, samazina liesmu un gatavo, līdz gaļa ir gandrīz gatava.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos (tādos pašos kā gaļu), pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai noņemtu rūgtumu. Baklažānus sautējumam pievieno 30 minūtes pirms gatavošanas beigām.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējumu pasniedz ar aromātiskiem garšaugu rīsiem. Tos gatavo šādi: Sīpolu un ķiplokus nomizo, smalki sakapā un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Pirms cepšanas beigām pievieno smalki sakapātas pētersīļu lapas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus aplej ar verdošu ūdeni attiecībā 1:2 (ūdens ir 2 reizes vairāk), pievieno sāli pēc garšas un vāra ~ 15 minūtes, kamēr viss ūdens ir iztvaikojis. Gatavos rīsos iemaisa saceptos garšaugus un pasniedz nekavējoties.