Lasis svētku kažociņā

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

apmēram 1 kg laša filejas

sāls un pipari ierīvēšanai

 

SVIESTA GLAZŪRAI

150 g sviesta

50 g medus

3 daiviņas ķiploku

 

KRĒJUMA MĒRCEI

200 g trekna skābā krējuma 30 % (liesāks krējums būs pārāk šķidrs)

svaigas dilles

1 citrons

sāls pēc garšas

 

AUGĻU KĀRTAI

150 g žāvētu dzērveņu

200 ml apelsīnu sulas

100 g pīniju riekstu

svaigi pētersīļi

20 ml olīveļļas

1 granātābols

Pagatavošana

  1. Laša fileju nosusina, ierīvē ar sāli un pipariem.
  2. Dzērvenes aplej ar apelsīnu sulu un atstāj mērcēties. Apgrauzdē pīniju riekstus zeltaini brūnus.
  3. Pagatavo krējuma mērci, sajaucot krējumu ar smalki sakapātām dillēm. Pierīvē citrona miziņu un pievieno sāli.
  4. Pagatavo glazūru. Katliņā liek visas sastāvdaļas un karsē, līdz masa burbuļo zeltaina un sāk karamelizēties.
  5. Uz pannas izklāj foliju tā, lai veidojas maliņas un neiztecētu šķidrums. Uzliek laša fileju, ko dāsni apsmērē ar glazūru. Virsū uzklāj foliju, aiztaisa malas un cep 180 °C temperatūrā tvaika režīmā 15 minūtes. Noņem foliju un grila režīmā cep vēl 5 minūtes. Izņem no krāsns un nedaudz padzesē.
  6. Izceptajam lasi uzsmērē krējuma mērci.
  7. Pagatavo augļu kārtu, bļodiņā sajaucot izmērcētās dzērvenes (bez sulas), riekstus, sakapātus pētersīļus un eļļu. Samaisa un liek virs krējuma mērces.
  8. Izloba granātābolu un pārkaisa bagātīgi pāri. Apslaka ar citronu sulu un pasniedz.

Komentāri: