LIELLOPU BBQ RIBIŅAS

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg liellopu ribiņu
  • 5-6 tējkarotes dūmu ekstrakta (optimāli)ribi
  • BBQ mērce (pēc izvēles)

 

GARŠVIELU MAISĪJUMAM

  • 1 tējkarote Kajennas piparu pulvera
  • 2 tējkarotes saldās paprikas pulvera
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote smalcināta kumina
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Ribiņu gludajā pusē ir tāda kā caurspīdīga membrāna. To vajag noplēst nost (tas ļoti atvieglos ēšanu).
  2. Sagatavo garšvielu maisījumu, sajaucot visas sastāvdaļas.
  3. Nosusina ribiņas ar papīra dvieli, un tās no visām pusēm kārtīgi iesmērē ar garšvielu maisījumu.
  4. Ribiņas liek cepešpannā, pārklājot pannu ar alumīnija foliju. Tas ir vajadzīgs, lai neiztvaiko liekais mitrums un ribiņas ir maksimāli sulīgas. Optimālākam rezultātam ribiņas pilnībā var ietīt folijā.
  5. Liek cepeškrāsnī lēni sautēties 3 stundas 135 °C temperatūrā.
  6. Pēc 3 stundām noņem foliju, noregulē cepeškrāsni uz grila funkciju ar 200–230 °C temperatūru. Katru ribiņu pusi apsmērē ar BBQ mērci, un ik pa 5 minūtēm apgriež tās. Šajā brīdī viss, kas ir atlicis, ir likt BBQ mērcei pielipt pie ribiņām un nedaudz karamelizēties. Atkarībā no cepeškrāsns tas prasīs vidēji 20–30 minūtes.
  7. Ļauj ribiņām atlaisties vismaz 10 minūtes.