Jaunākajā “Gatavo 3” epizodē gatavosim mencas un sviesta pupiņu sacepumu ar citronpiparu un kaperu mērcīti. Kā saka “Gatavo 3” meistars Uģis, viss noslēpums šajā sautējumā ir mērcē. Tā ir debešķīga, un, sautējot zivi kopā ar dārzeņiem, mērce sasūcas ikkatrā kumosā.
Šajā receptē nepieciešama arī pupiņu blanšēšana. Jūs vaicāsiet, ko tas īsti nozīmē? Var teikt, ka blanšēšana ir applaucēšana, un process pavisam vienkāršs: katlā tiek uzvārīts ūdens, un tajā tiek iegremdēti izvēlētie dārzeņi. Kad dārzeņi verdošajā ūdenī pavadījuši nepieciešamo laiku, tie strauji tiek iemērkti aukstā ūdenī, lai ātri pārtrauktu to gatavošanos.
Lai dārzeņu blanšēšanu paveiktu ērtāk, var izmantot caurduri, ar ko pārlikt dārzeņus no katla ar verdošo ūdeni traukā ar auksto ūdeni.
Nepieciešamība blanšēt dārzeņus atšķiras. To dara, lai, piemēram, sagatavotu dārzeņus saldēšanai vai nomizotu tomātus. Šajā receptē Uģis blanšē sviesta pupiņas, lai tām nebūtu “čīkstīgās un stingrās tekstūras”.
“Latplanta” garšvielas:
Komentāri: