Lieldienu saldumu batoniņi

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Šī recepte ir lieliska iespēja iztērēt visus mājās iekrātos un līdz galam neapēstos našķus. Derēs viss, kas garšo un palicis pāri. Te ir recepte ar daudzumiem, pēc kā var aptuveni vadīties, visu var aizvietot ar sev tīkamākiem kārumiem.

Sastāvdaļas

  • 500 g tumšās šokolādes (var likt arī piena vai balto, vai miksēt)
  • 100 g sviesta
  • 200 g mini maršmelovu
  • 100 g apgrauzdētu kokosriekstu skaidiņu
  • 10 sagriezti oreo cepumi
  • 5 sagrieztas vafeles ar vaniļas pildījumu
  • 150 g karameļu popkorna
  • 1 iepakojums Dr. Oetker baltās šokolādes glazūras
  • Dr. Oetker pārtikas krāsvielas

Pagatavošana

  1. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu, līdz veidojas viendabīga konsistence. Noņem no karstuma un nedaudz padzesē.
  2. Šokolādes masai pievieno maršmelovus, kokosriekstu skaidiņas, cepumus, vafeles. Visu samaisa, lai visas sastāvdaļas ir noklātas ar šokolādi. Masu liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārber ar karameļu popkornu.
  3. Dekorēšanai izmanto Oetker glazūru, to izkausē, sadala vairākās daļās, nokrāso dažādās krāsās un dekorē batoniņus.
  4. Visu liek ledusskapī uz 1 stundu sastingt. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.