Lieldienu brokastu burgers ar paštaisītu majonēzi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 3 apaļās sēklu maizītes
  • 3 olas
  • 1 avokado
  • 1 iepakojums NOO Cepeškunga brokastu bekona
  • 1 dzeltenais tomāts

Majonēzei

  • 150 ml neitrālas garšas eļļas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 apelsīns
  • 1 tējkarote citronu sulas vai baltvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 3 tējkarotes smalki sakapātu pētersīļu
  • šķipsniņa citronpiparu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo majonēzi. Blenderī liek olas dzeltenumu un kuļ, kamēr tas kļūst gaišs un putains, tad piepilina nedaudz eļļas, pievieno sinepes un vēl pakuļ. Pēc brīža pamazām smalkā tērcītē sāk pievienot eļļu. Pielej sulu no 1 apelsīna, uzmanīgi iekuļ, turpina kult, pievienojot sāli, piparus, citronu sulu un smalki sakapātus pētersīļus. Majonēzei kulšanas laikā būtu jāpalielinās apjomā un jākļūst gaiši iedzeltenai.
  2. Maizītes sagriež uz pusēm, avokado sagriež šķēlītēs, tomātu sagriež plānās ripiņās.
  3. Olas burgerim var pagatavot divējādi – plaucējot vai izcepot. Ja izmanto plaucēšanas metodi, tad katliņā uzvāra 2 l ūdens, pievieno mazliet sāls un vienu ēdamkaroti etiķa. Olu iesit nelielā seklā tasītē. Kad ūdens sācis vārīties, ar karoti iemaisa ūdeni, veidojot tādu kā atvariņu katla centrā. Tajā lēni iepludina olu. Ļauj tai plaucēties 2–3 minūtes. Ar sietiņu uzmanīgi izceļ. Ja izmanto variantu ar cepto olu, tad olas izcep vienādās formiņās, tā izskatīsies glītāk un būs ērtāk apēst.
  4. Uz pannas apkraukšķina bekona šķēlītes.
  5. Uz maizītes kārto bekonu, avokado, tomātu un pašgatavoto majonēzi. Pāri liek pagatavoto olu. Dekorē ar zaļumiem.