Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Lieldienu brokastu burgers ar paštaisītu majonēzi
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
3 apaļās sēklu maizītes
3 olas
1 avokado
1 iepakojums NOO Cepeškunga brokastu bekona
1 dzeltenais tomāts
Majonēzei
150 ml neitrālas garšas eļļas
1 olas dzeltenums
1 apelsīns
1 tējkarote citronu sulas vai baltvīna etiķa
2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
3 tējkarotes smalki sakapātu pētersīļu
šķipsniņa citronpiparu
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Pagatavo majonēzi. Blenderī liek olas dzeltenumu un kuļ, kamēr tas kļūst gaišs un putains, tad piepilina nedaudz eļļas, pievieno sinepes un vēl pakuļ. Pēc brīža pamazām smalkā tērcītē sāk pievienot eļļu. Pielej sulu no 1 apelsīna, uzmanīgi iekuļ, turpina kult, pievienojot sāli, piparus, citronu sulu un smalki sakapātus pētersīļus. Majonēzei kulšanas laikā būtu jāpalielinās apjomā un jākļūst gaiši iedzeltenai.
Olas burgerim var pagatavot divējādi – plaucējot vai izcepot. Ja izmanto plaucēšanas metodi, tad katliņā uzvāra 2 l ūdens, pievieno mazliet sāls un vienu ēdamkaroti etiķa. Olu iesit nelielā seklā tasītē. Kad ūdens sācis vārīties, ar karoti iemaisa ūdeni, veidojot tādu kā atvariņu katla centrā. Tajā lēni iepludina olu. Ļauj tai plaucēties 2–3 minūtes. Ar sietiņu uzmanīgi izceļ. Ja izmanto variantu ar cepto olu, tad olas izcep vienādās formiņās, tā izskatīsies glītāk un būs ērtāk apēst.
Uz pannas apkraukšķina bekona šķēlītes.
Uz maizītes kārto bekonu, avokado, tomātu un pašgatavoto majonēzi. Pāri liek pagatavoto olu. Dekorē ar zaļumiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: