Latviskais rupjmaizes kārtojums

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • ½ kukuļa rudzu maizes
  • 2 x 500 ml saldā krējuma
  • 8 ēdamkarotes cukura
  • 0,5 l upeņu ievārījuma (var lietot arī brūkleņu vai dzērveņu)
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • pēc izvēles – pārkaisīšanai rīvēta rūgtā šokolāde vai kanēlis

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež plānās šķēlēs un sakaltē. Kad maizīte ir sakaltusi, to samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.
  3. Porciju trauciņos vai lielākā bļodā sāk gatavot kārtojumu. Trauka apakšējā kārtā liek saldo krējumu.
  4. Uzkaisa rīvmaizi. Rīvmaizi neber biezā kārtā, bet tikai viegli pārkaisa.
  5. Liek pāris karošu ievārījuma, visu izlīdzina un uzkaisa nedaudz rīvmaizes.
  6. Liek putukrējumu, un atkārto kārtas.
  7. Kārtojumu noslēdz ar saldā krējuma “micītēm”.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizi sagriež plānās šķēlēs un sakaltē. Kad maizīte ir sakaltusi, to samaļ gaļas maļamajā mašīnā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porciju trauciņos vai lielākā bļodā sāk gatavot kārtojumu. Trauka apakšējā kārtā liek saldo krējumu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkaisa rīvmaizi. Rīvmaizi neber biezā kārtā, bet tikai viegli pārkaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek pāris karošu ievārījuma, visu izlīdzina un uzkaisa nedaudz rīvmaizes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek putukrējumu, un atkārto kārtas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtojumu noslēdz ar saldā krējuma “micītēm”.

Komentāri: