Latvijas sieram ir izteikti asa, amonjakam līdzīga garša un smarža, tomēr tā konsistence ir ļoti maiga, un tas lieliski sader ar svaigiem dārzeņiem, arī augļiem. Šajā receptē piedāvājam Latvijas sieru burvīgā kombinācijā ar skābeniem āboliem, tomātiem un olu.
1. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ābolus un tomātus nomazgā. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež nelielās daiviņās. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Tomātus sagriež šķēlēs.
2. Olas notīra un smalki sakapā. Zaļumus noskalo, nosusina un sakapā.
3. Krējumu sajauc ar šķipsniņu sāls. Pievieno sasmalcinātos zaļumus.
4. Visas salātu sastāvdaļas kārto palielā bļodā un pārlej ar zaļumu krējumu. Pasniedz ar rudzu maizi.
Komentāri: