Uģis ir saimnieks izcilajā burgernīcā Oak’A Rīgā, lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Latvijas liellopu gaļas tartars ar tumšā alū marinētiem sīpoliem un mīksti vārītām paipalu olām
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 g noturētas bio liellopu gaļas langeta, karbonādes vai filejas
16 paipalu olas
500 g sēklas sīpoliņu
300 ml tumšā alus
50 g muskovado cukura
buntīte timiāna
1 tējkarote koriandra sēklu
100 ml ābolu etiķa
jūras sāls pārslas
melnie pipari
2–3 ēdamkarotes olīveļļas
1–2 ēdamkarotes kaperu
Pagatavošana
Sīpoliņus liek vārošā ūdenī un vāra līdz 1 minūtei. Pēc vārīšanas nogriež saknes galu, un tos viegli izspiež no mizas.
Liellopu gaļu liek saldētavā daļēji sasalt.
Katliņā lej alu, pievieno daļu timiāna, etiķi, cukuru un koriandra sēklas. Vāra marinādi, līdz tā ir novārījusies līdz pusei. Pārlej sīpoliem un atliek malā ievilkties. Izņem gaļu no saldētavas un sagriež smalkos 5 x 5 mm kubiņos.
Paipalu olas istabas temperatūrā liek vārīties verdošā ūdenī 2,5 minūtes, tad strauji atdzesē ledus ūdenī. Olas mizo zem tekoša ūdens.
Gaļai pievieno olīveļļu, melnos piparu un viegli kapātus kaperus. Gaļu kārto uz šķīvja un dekorē ar marinētiem sīpoliem un paipalu olām. Pārkaisa ar jūras sāli un timiāna lapiņām.
Komentāri: