LAŠA ZUPA AR CITRONU BULJONU

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Atklājiet zivju zupu no jauna.  Šo zupu pat varētu saukt par citronu zupu ar laša gabaliņiem nevis zivju zupu. Tik aromātiska, svaiga un garšo pēc Vidusjūras.

 

Sastāvdaļas

  • 400 g laša filejas ar ādu
  • 2 tējkarotes zivs garšvielas ar citronu
  • 1 citrons
  • ½ čili pipara
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote sviesta
  • 2 zariņi timiāna
  • 1 lauru lapa
  • 1 puravs
  • 2 burkāni
  • 150 g saldētu zaļo zirnīšu
  • neliela buntīte pētersīļu

Pagatavošana

  1. Pagatavo buljonu. Katlā izkausē nedaudz sviesta, un tajā apcep citrona šķēli (aptuveni 0,5 cm biezu), čili piparu, ķiploka daiviņas, timiāna zariņus, lauru lapu un laša ādu. Kad tie apcepušies, pievieno ripiņās sagrieztu nomizoto burkānu un smalki sagrieztas purava ripiņas.
  2. Visu apcepto pārber ar sāli un zivs garšvielu un pārlej ar 1,5 litriem ūdens. Vāra 30 minūtes, līdz buljonam ir izteikta garša.
  3. No katla izņem citronu šķēlīti, timiāna zariņus, čili piparu, lauru lapu un zivs ādu. Vāra vēl 10 minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un kumosa gabaliņos sagrieztu lasi un vāra vēl 5 minūtes.
  4. Zupu pasniedz karstu, pārbērtu ar sakapātiem pētersīļiem un citrona daiviņām.

Komentāri: