Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
LAŠA ZUPA AR CITRONU BULJONU
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Atklājiet zivju zupu no jauna. Šo zupu pat varētu saukt par citronu zupu ar laša gabaliņiem nevis zivju zupu. Tik aromātiska, svaiga un garšo pēc Vidusjūras.
Sastāvdaļas
400 g laša filejas ar ādu
2 tējkarotes zivs garšvielas ar citronu
1 citrons
½ čili pipara
2 daiviņas ķiploku
1 tējkarote sviesta
2 zariņi timiāna
1 lauru lapa
1 puravs
2 burkāni
150 g saldētu zaļo zirnīšu
neliela buntīte pētersīļu
Pagatavošana
Pagatavo buljonu. Katlā izkausē nedaudz sviesta, un tajā apcep citrona šķēli (aptuveni 0,5 cm biezu), čili piparu, ķiploka daiviņas, timiāna zariņus, lauru lapu un laša ādu. Kad tie apcepušies, pievieno ripiņās sagrieztu nomizoto burkānu un smalki sagrieztas purava ripiņas.
Visu apcepto pārber ar sāli un zivs garšvielu un pārlej ar 1,5 litriem ūdens. Vāra 30 minūtes, līdz buljonam ir izteikta garša.
No katla izņem citronu šķēlīti, timiāna zariņus, čili piparu, lauru lapu un zivs ādu. Vāra vēl 10 minūtes. Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus un kumosa gabaliņos sagrieztu lasi un vāra vēl 5 minūtes.
Zupu pasniedz karstu, pārbērtu ar sakapātiem pētersīļiem un citrona daiviņām.
Komentāri: