Laša uzkodas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Auksti kūpināts lasis, krēmīgs siers un kaudze zaļumu! Kā to visu salikt kopā pēc iespējas dažādāk, lai kārtīgi izbaudītu visas garšas? Mums ir pāris idejas! #piegalda

Sastāvdaļas

Mazās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un kūpinātu lasi

  • 1 iepakojums Queen Harbour auksti kūpināta laša šķēlēs
  • 50 g skābā krējuma
  • redīsu dīgsti
  • 500 g kartupeļu
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Lasis salātu laiviņā

  • 8 mazās romiešu salātu lapiņas
  • 2 avokado
  • 2 ēdamkarotes svaigas citronu sulas
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 iepakojums Queen Harbour auksti kūpināta laša šķēlēs
  • čili pārslas

Spinātu pankūkas rullīši ar krēmsieru un kūpinātu lasi

  • 2 olas
  • 500 ml piena
  • 200 g miltu
  • šķipsna sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 3 kārtīgas saujas svaigu spinātu lapiņu
  • 100 g klasiskā Filadelfijas tipa krēmsiera
  • 2 iepakojumi Queen Harbour auksti kūpināta laša šķēlēs

Pagatavošana

Mazās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un kūpinātu lasi

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Pannā ielej eļļu, uzkarsē.
  2. Cep kumosa izmēra kartupeļu pankūciņas. Lai pankūciņas sanāktu kraukšķīgas, tās apsāla pēc izcepšanas.
  3. Uz katras pankūkas liek ½ tējkarotes skābā krējuma, dekorē ar redīsu dīgstiem un pa virsu liek auksti kūpināta laša šķēli. Lai izskatītos skaistāk, laša šķēles var sarullēt un tad sagriezt, tādā veidā izdosies skaistas laša “rozītes”.

 

Lasis salātu laiviņā

  1. Mazās romiešu salātu lapiņas atdala no galviņas, noskalo un nosusina.
  2. Bļodā liek avokado mīkstumu, pievieno citronu sulu, medu, sāli un piparus, visu ar dakšu samīca. Var izmatot arī rokas blenderi, tad masa sanāks viendabīgāka.
  3. Katrā salātlapas laiviņā liek ēdamkaroti avokado masas, pāri liek sarullētu auksti kūpinātā laša šķēli, pārber ar čili pārslām. Pasniedz.

 

Spinātu pankūkas rullīši ar krēmsieru un kūpinātu lasi

  1. Pagatavo plānās pankūkas. Visas mīklas sastāvdaļas – pienu, olas, miltus, sāli, cukuru, eļļu un 2 saujas spinātu – liek krūzes tipa blenderī, un visu sakuļ viendabīgā mīklā. Ja nav blendera, tad sajauc plānu pankūku mīklu un pievieno ļoti smalki sakapātas spinātu lapiņas.
  2. Izcep plānās pankūkas un atdzesē tās.
  3. Uz katras pankūkas plānā kārtiņā smērē krēmsieru, pāri kārto spinātu lapiņas un auksti kūpinātā laša šķēles. Visu sarullē un sagriež suši izmēra gabaliņos. Pasniedz.