Viegla, ātri pagatavojama maltīte. Apelsīnu sula un magoņu sēkliņas piešķir lasim neparastas garšu nianses. Pasniegts kopā ar košajiem redīsiem un lociņiem, ēdiens ir vasaras krāsu cienīgs.
Sastāvdaļas
300 g svaiga laša filejas
1 tējkarote magoņu sēklu
1 apelsīna sula
2 tējkarotes balzamiko etiķa
2 tējkarotes Extra Virgin olīveļļas
85 g redīsu
zaļie lociņi
sāls, malti melnie pipari, cukurs
Pagatavošana
Laša fileju sagriež plānās šķēlītēs.
Nelielā bļodiņā sajauc eļļu, balzamiko etiķi un apelsīna sulu. Pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un piparus. Mērci pārlej pāri lasim un ļauj marinēties 5-10 minūtes.
Redīsus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Lociņus nomazgā un smalki sagriež.
Lielā šķīvī kārto iemarinētās laša šķēlītes, pārkaisa ar magoņu sēkliņām, lociņiem un redīsu ripiņām. Pasniedz ar grauzdētu maizi.
Komentāri: