Laša steiks ar vītinātu gaļu un salvijas lapām, pasniegts ar cūku pupām puravos

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Brīvdienās pārsteidziet savu ģimeni ar šo lielisko kombināciju: izsmalcināts laša steiks kraukšķīgā bekona ādiņā, kam neparastu aromātu piešķir salvija un vārītas cūku pupas, kas saceptas ar puravu gredzeniem un ķiploku. Tā maigā zivs gaļa lieliski kontrastē ar kūpinājuma “ādiņu”.

Cūku pupas ierasts ēst, vārītas ar sāli. Var arī izspiest pupu vidučus no miziņām. Ja pākstīs novārītas pupas uz pannas apcep puravu gredzenos, pievienojot svaigas garšvielas, tās no vienkārša tautas ēdiena pārtop izsmalcinātā maltītē, kas šajā kombinācijā lieliski papildina laša steikus. Šo recepti piedāvājam kā sezonas ideju svētku maltītei.

Sastāvdaļas

Laša steikam:

  • 4 laša steika gabali
  • 8 plānas vītinātā šķiņķa šķēles (~ 100 g)
  • 4 salvijas lapas
  • 12 ķiršu tomātiņi
  • sāls, drupināti melnie pipari

Cūku pupām:

  • 500 g cūku pupu
  • 1 neliels puravs
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

Laša steiks:

  1. Zivs gabaliņus noskalo un nosusina papīra dvielī. Uz katra gabala uzliek pa salvijas lapiņai un visu aptin ar 1 vītinātā šķiņķa šķēli.
  2. Šķiņķa maliņas aizsprauž ar koka irbulīti. Zivij uzkaisa sāli un piparus.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep zivi no visām pusēm viegli brūnu.
  4. Karstumizturīgā veidnē liek zivs gabalus, pievieno tomātus un cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes. (To var darīt arī uz pannas, uzliekot pannai vāku.)

Cūku pupas:

  1. Cūku pupas ar visām pākstīm novāra. Kad pupas ir gatavas, tās nokāš, atdzesē un izloba no pākstīm.
  2. Puravam noņem ārējās lapas un rūpīgi noskalo smiltis. Sagriež plānās ripiņās.
  3. Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties cūku pupas, pievienojot arī puravu un ķiplokus. Maisot cep 3- 4 minūtes. Cepšanas laikā uzkaisa šķipsniņu sāls.

 

Variācijas par tēmu:

Lai pagatavotu gardu maltīti, nepārcepiet zivi. Pievienojot garšvielas, tās jāliek ar mēru, lai nenomāktu zivs dabīgo garšu.

Ja nav pieejamas cūku pupas, aizstājiet tās ar zaļajām pākšu vai sviesta pupiņām.

 

Der zināt:

Šādi var gatavot jebkura veida zivi.

Pievienotais bekons un salvijas lapa zivij piešķir nelielu kūpinājuma garšu un smaržu, bet nenomāc zivs garšu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša steiks

Zivs gabaliņus noskalo un nosusina papīra dvielī. Uz katra gabala uzliek pa salvijas lapiņai un visu aptin ar 1 vītinātā šķiņķa šķēli.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šķiņķa maliņas aizsprauž ar koka irbulīti. Zivij uzkaisa sāli un piparus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un apcep zivi no visām pusēm viegli brūnu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstumizturīgā veidnē liek zivs gabalus, pievieno tomātus un cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes. (To var darīt arī uz pannas, uzliekot pannai vāku.)

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūku pupas:

Cūku pupas ar visām pākstīm novāra. Kad pupas ir gatavas, tās nokāš, atdzesē un izloba no pākstīm.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puravam noņem ārējās lapas un rūpīgi noskalo smiltis. Sagriež plānās ripiņās.

Ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties cūku pupas, pievienojot arī puravu un ķiplokus. Maisot cep 3- 4 minūtes. Cepšanas laikā uzkaisa šķipsniņu sāls.