Sulīgais laša gabaliņš ir papildināts ar sīpolu un dzērveņu čatniju un pārklāts ar Parmas siera drupačām.
Šādi pagatavotu, zivi var pasniegt gan kā uzkodu kopā ar glāzi atdzesēta baltvīna, gan arī kā pamatēdienu ar veselīgiem tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu lapu salātiem.
Čatnijam
Drupačām
Uz smalkās rīves sarīvē sieru. Pievieno miltus, pierīvē cietu, atdzesētu sviestu. Ar rokām veido drupačas. Ja drupačas ir pārāk smalkas, tad pievienojiet vēl sviestu, ja pārāk ķepīgas – tad vēl miltus.
Lasi sagriež porciju gabaliņos, ierīvē ar sāli un pipariem, uzspiež citronu sulu.
Pagatavo sīpolu un dzērveņu čatniju: sīpolu notīra un smalki sakapā. Katliņā liek sviestu un apcep sīpolus. Pievieno dzērvenes, ievārījumu un 150 ml ūdens. Vāra ~ 10 minūtes.
Veidni ietauko un liek tajā laša gabaliņus. Uz katra laša gabaliņa liek ēdamkaroti čatnija, un visu bagātīgi pārkaisa ar drupačām. Cep 15–20 minūtes līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
Pasniedz ar tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu lapu salātiem.
Komentāri: