Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Laša fileja ar garšaugu maisījumu un dārzeņiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
700 g laša filejas
70 g mandeļu skaidiņu
2 citroni
2 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes medus
saišķītis pētersīļu
1 ēdamkarote eļļas vai sviesta
150 g sparģeļu
500 g mazu kartupelīšu
Pagatavošana
Kartupeļus sagriež uz pusēm, apslaka ar eļļu un liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
Citroniem uz smalkās rīves norīvē miziņas un izspiež sulu.
Laša fileju atbrīvo no asakām, apsāla un apslaka ar ½ citronu sulas.
Uz dēlīša smalki sakapā pētersīļus, ķiploka daiviņas un mandeļu skaidiņas, pievieno citronu miziņas, 1 ēdamkaroti pagaidām atliekot malā.
Cepamajā pannā izkārto vietu lasim, ko novieto vidū, kartupeļus pabīdot uz malām. Blakus liek sparģeļus.
Uz laša izkārto sagatavoto garšaugu maisījumu.
Visu apslaka ar nelielu daudzumu eļļas un medus. Liek cepties 180 °C temperatūrā vēl 15 minūtes.
Gatavu maltīti apkaisa ar sāli un atlikušajām citrona miziņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: