Laša fileja ar garšaugu maisījumu un dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 700 g laša filejas
  • 70 g mandeļu skaidiņu
  • 2 citroni
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 tējkarotes medus
  • saišķītis pētersīļu
  • 1 ēdamkarote eļļas vai sviesta
  • 150 g sparģeļu
  • 500 g mazu kartupelīšu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus sagriež uz pusēm, apslaka ar eļļu un liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  2. Citroniem uz smalkās rīves norīvē miziņas un izspiež sulu.
  3. Laša fileju atbrīvo no asakām, apsāla un apslaka ar ½ citronu sulas.
  4. Uz dēlīša smalki sakapā pētersīļus, ķiploka daiviņas un mandeļu skaidiņas, pievieno citronu miziņas, 1 ēdamkaroti pagaidām atliekot malā.
  5. Cepamajā pannā izkārto vietu lasim, ko novieto vidū, kartupeļus pabīdot uz malām. Blakus liek sparģeļus.
  6. Uz laša izkārto sagatavoto garšaugu maisījumu.
  7. Visu apslaka ar nelielu daudzumu eļļas un medus. Liek cepties 180 °C temperatūrā vēl 15 minūtes.

Gatavu maltīti apkaisa ar sāli un atlikušajām citrona miziņām.

Komentāri: