Laša burgera izaicinājums

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Divi pavāri, vienādi produkti un viens uzdevums – no pieejamajām sastāvdaļām pagatavot laša burgeru. Ko uz grila pannas pagatavos Linda? Kāda recepte padomā Dzintaram? #piegalda

Sastāvdaļas

Brokastu burgerim

  • 4 “Hanzas Maiznīcas” brioša burgeru maizītes
  • 640 g laša filejas bez asakām un ādas
  • 8 olas
  • 120 g kaperu
  • 120 g marinētu halapenjo piparu
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 100 g loku
  • 4 tomāti
  • 4 gatavi avokado
  • 3 laimi
  • 4 ēdamkarotes majonēzes
  • 2 šalotes sīpoli
  • 2 sarkanie čili pipari
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 80 g sviesta

Burgerim ar laša plācenīti 

  • 4 “Hanzas Maiznīcas” burgeru maizītes
  • 400 g laša filejas
  • ½ cukīni vai kabača
  • 2 čili pipari
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 2–3 ēdamkarotes rīvmaizes vai mannas
  • 2 tējkarotes Sriracha mērces
  • 2 vidēji avokado
  • ½ tomāta
  • 1 gurķis
  • čili pārslas
  • sula no 1 laima
  • rukola vai citi zaļumi

Pagatavošana

Brokastu burgera pagatavošana

  1. Lasi apsāla un sapiparo, noliek malā.
  2. Tomātu sagriež ceturtdaļās, izņem sēklas, sagriež kubiņos. Tāpat sagriež avokado. Sasmalcina ķiploku, šalotes sīpolu un čili piparu. Visu liek bļodā, pievieno sāli un piparus. Piespiež laima sulu un pievieno majonēzi. Samaisa, noliek vēsumā.
  3. Maizītes apsmērē ar sviestu griezuma vietā un apgrilē. Lasi iesmērē ar eļļu un liek uz grila. Cep 1,5 minūtes no katras puses.
  4. Pa to laiku liek cepties olas, tām uzber nedaudz sāls, piparus, uzliek kaperus un marinētos halapenjo piparus. Cep, līdz baltums ir stingrs, bet dzeltenums mīksts.
  5. Uz apakšējās maizītes liek tomātu un avokado salātus, tad lasi, uz tā vēl nedaudz salātus, pēc tam olas vienu uz otras. Pārber ar kapātiem lokiem un nobeidz ar apgrauzdētu maizīti.

Burgera ar laša plācenīti pagatavošana

  1. Cukīni un lasi sagriež smalkos kubiņos. Pievieno smalki sakapātu 1 čili piparu, kaperus, Sriracha mērci, sakapātas dilles un sāli. Lai masa labāk turētos kopā, pievieno majonēzi, miltus vai mannu. Masu liek uz 20 minūtēm ledusskapī nostāvēties. Tad no masas izveido plāceņus un liek vēl uz 10 minūtēm ledusskapī, lai tie sastingst un ieņem formu, tā būs vieglāk tos izcept.
  2. Plāceņus liek uz sakarsēta grila vai grila pannas un cep 3–4 minūtes no katras puses.
  3. Avokado sagriež smalkos gabaliņos, ar dakšiņu samīca kopā, līdz masa ir viendabīga, pievieno sakapātu 1 čili piparu, kubiņos sagrieztu tomātu, laima sulu un mazliet sāls.
  4. Uz maizes smērē sagatavoto avokado masu, pāri liek rukolu, tad grilēto laša plāceni un plānas gurķa šķēlītes, kas pārkaisītas ar čili pārslām.
  5. Ja nevēlas avokado, var pagatavot mērci no 100 g grieķu jogurta, ½ tējkarotes medus, 1 smalki sakapāta čili pipara un 1 tējkarotes paprikas pulvera.