Kvinojas un ābolu mafini

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 50 g eļļas
  • 350 g paniņu
  • 260 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 1 tējkarotes kanēļa
  • 100 g cukura
  • 250 g sarkanās kvinojas, vārīta
  • 3 āboli

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Mafinu formās liek cepamos papīriņus.
  3. Bļodā iesijā miltus, kanēli, sāli un cepamo pulveri. Pievieno cukuru un samaisa.
  4. Atsevišķā traukā nosver paniņas, eļļu un kvinoju, un arī šīs sastāvdaļas samaisa. Abu trauku saturu savieno, liek klāt kubiņos sagrieztus ābolus un samaisa.
  5. Mīklu pilda papīra formiņās. Liek cepties krāsnī 28–30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.