Kvinojas salāti ar ceptiem turku zirņiem un sinepju dīgstiem

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g kvinojas
  • 1 neliels saldais kartupelis
  • eļļa cepšanai
  • 1 mazā bundža konservētu turku zirņu
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • šķipsna sāls
  • 15 ķiršu tomātiņi
  • 2 avokado
  • maza bunte pētersīļu
  • sula no 1 laima
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu eļļas
  • sauja diedzētu Bavicchi bio redīsu sēklu

Pagatavošana

  1. Kvinoju izvāra pēc norādījumiem uz iepakojuma un noliek malā, lai atdziest.
  2. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Saldo kartupeli nomizo un sagriež mazos kubiņos. Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar eļļu un liek krāsnī cepties 25–30 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļuvuši mīksti.
  3. Turku zirņus noskalo sietiņā zem tekoša ūdens un nosusina ar dvieli. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas un liek cepties zirņus. Pievieno paprikas pulveri un šķipsnu sāls, samaisa un cep apmēram 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz zirņi apbrūnējuši.
  4. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm, avokado mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos, pētersīļus sakapā.
  5. Kvinoju samaisa ar ceptajiem saldajiem kartupeļiem un turku zirņiem, ķiršu tomātiņiem, avokado gabaliņiem un pētersīļiem. Pievieno laima sulu, sezama eļļu un lielu šķipsnu sāls. Samaisa un pasniedz ar redīsu dīgstiem.