Kvinojas salāti ar ceptiem turku zirņiem un sinepju dīgstiem
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
120 g kvinojas
1 neliels saldais kartupelis
eļļa cepšanai
1 mazā bundža konservētu turku zirņu
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
šķipsna sāls
15 ķiršu tomātiņi
2 avokado
maza bunte pētersīļu
sula no 1 laima
2 ēdamkarotes sezama sēklu eļļas
sauja diedzētu Bavicchi bio redīsu sēklu
Pagatavošana
Kvinoju izvāra pēc norādījumiem uz iepakojuma un noliek malā, lai atdziest.
Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Saldo kartupeli nomizo un sagriež mazos kubiņos. Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar eļļu un liek krāsnī cepties 25–30 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļuvuši mīksti.
Turku zirņus noskalo sietiņā zem tekoša ūdens un nosusina ar dvieli. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas un liek cepties zirņus. Pievieno paprikas pulveri un šķipsnu sāls, samaisa un cep apmēram 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz zirņi apbrūnējuši.
Kvinoju samaisa ar ceptajiem saldajiem kartupeļiem un turku zirņiem, ķiršu tomātiņiem, avokado gabaliņiem un pētersīļiem. Pievieno laima sulu, sezama eļļu un lielu šķipsnu sāls. Samaisa un pasniedz ar redīsu dīgstiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: