Kvinojas putra

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Viens no maniem mīļākajiem brīvdienu brokastu ēdieniem, ko varu pielāgot jebkuram gadalaikam un apbērt ar aktuālās sezonas ogām, augļiem, riekstiem un sēklām. Tomēr neatkarīgi no sezonas neatņemama sastāvdaļa vienmēr ir zemesriekstu sviests un banāns. Auzu piens šeit izvēlēts garšas dēļ, bet tas ir arī laba alternatīva tiem, kuri uzturā nevar vai negrib lietot govs pienu. Turklāt auzu piens satur vairāk kalcija un A vitamīna nekā govs piens.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes auzu piena
  • 1 nepilna glāze kvinojas sēklu
  • 4 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 1 sagriezts banāns
  • 1 sagriezts ābols
  • 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
  • nedaudz brūkleņu un granātābolu sēkliņu
  • dažas pistācijas

Pagatavošana

  1. Katlā lej auzu pienu, ieber kvinojas sēklas un vāra, līdz tās ir gatavas, kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Silto kvinojas putru liek bļodās un sajauc ar pārējām sastāvdaļām.