Kvinojas, jauno biešu un marinētu sīpolu salāti ar aveņu mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g Just Nature kvinojas
  • 500 g biešu
  • 200 g sarkano sīpolu
  • 150 g aveņu (saldētas)
  • 150 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 300 ml upeņu sulas
  • 100 ml sarkanvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Lej katlā upeņu sulu, etiķi un cukuru. Uzvāra. Nomizo un sagriež daivās sīpolus. Aplej ar karstu marinādi un ļauj ievilkties apmēram 1 stundu.
  2. Uzvāra 300 ml ūdens, pievieno kvinoju un vāra uz mērenas uguns apmēram 20 minūtes, līdz tā ir gatava.
  3. Bietes nomazgā, liek trauciņā, aplej ar 1/3 upeņu sulas, pārslaka olīveļļu, pārkaisa ar cukuru un sāli. Satin trauku folijā, un tvaicē bietes krāsnī 200 ºC temperatūrā 1 stundu.
  4. Liek blenderī avenes, sinepes un olīveļļu, un visu sakuļ viendabīgā mērcē.
  5. Gatavās bietes sagriež daivās, sajauc ar kvinoju, sīpoliem un aveņu mērci.