Kvinojas čili ar kakao

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 svaigs čili pipars (vai mazāk, ja negribas tik asu)
  • 1 paprika
  • 140 g konservētas kukurūzas
  • 1 tējkarote Sonnentor kumīna sēklu
  • 1 tējkarote malta Sonnentor koriandra
  • ½ tējkarotes Sonnentor čili pulvera
  • 240 g konservētu tomātu
  • 150 ml dārzeņu buljona
  • 80 g Rapunzel kvinojas
  • 1 ēdamkarote kakao
  • šķipsna sāls

 

PASNIEGŠANAI:

  • sauja svaiga koriandra
  • 1 avokado
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 1 laims
  • 120 g Rapunzel brūno rīsu

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus un čili sakapā un liek katliņā cepties sakarsētā eļļā apmēram 7 minūtes, līdz sīpols kļuvis caurspīdīgs.
  2. Papriku sagriež vidēja izmēra gabalos un kopā ar kukurūzu, kumīnu, koriandru un čili pulveri pievieno katlā. Maisot visu apcep 2 minūtes.
  3. Katlā pievieno konservētus tomātus, buljonu un kvinoju. Uz nelielas uguns vāra 35 minūtes, līdz kvinoja ir gatava. Ik pa laikam apmaisa, lai nepiedeg.
  4. Pievieno kakao un sāli, kārtīgi samaisa. Pasniedz ar vārītiem brūnajiem rīsiem, avokado šķēlēm, svaigu koriandru un skābo krējumu.

Komentāri: