Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
KVINOJAS BĻODIŅA AR ĶIRBI UN ŠITAKI SĒNĒM
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g kvinojas
400 g šitaki sēņu
neliels riekstu ķirbis
200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
2 tējkarote vīnogu kauliņu eļļas
lociņi pārkaisīšanai
½ tējkarotes kumīna
½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
½ tējkarotes ķiploku pulvera
sauja grauzdētu ķirbju sēkliņu
MĒRCEI
1 apelsīns
1 cm ingvera saknes
50 ml sezama vai citas eļļas
Pagatavošana
Kvinoju novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Riekstu ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Notvaicē vai 15 minūtes cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
Šitaki sēnes apcep nelielā eļļas daudzumā un mazliet apsāla.
Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
Pagatavo mērci. Sablendē kopā 1 apelsīna miziņas un sulu, smalki sarīvētu ingvera sakni un sezama eļļu.
Bļodiņā liek kvinoju, pāri kārto ķirbja gabaliņus, šitaki sēnes, ķirbju sēkliņas, turku zirņus un pasniedz ar apelsīnu un ingvera mērci.
Komentāri: