KVINOJAS BĻODIŅA AR ĶIRBI UN ŠITAKI SĒNĒM

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g  kvinojas
  • 400 g šitaki sēņu
  • neliels riekstu ķirbis
  • 200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
  • 2 tējkarote vīnogu kauliņu eļļas
  • lociņi pārkaisīšanai
  • ½ tējkarotes kumīna
  • ½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • sauja grauzdētu ķirbju sēkliņu

 

MĒRCEI

  • 1 apelsīns
  • 1 cm ingvera saknes
  • 50 ml sezama vai citas eļļas

Pagatavošana

  1. Kvinoju novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Riekstu ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Notvaicē vai 15 minūtes cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  3. Šitaki sēnes apcep nelielā eļļas daudzumā un mazliet apsāla.
  4. Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
  5. Pagatavo mērci. Sablendē kopā 1 apelsīna miziņas un sulu, smalki sarīvētu ingvera sakni un sezama eļļu.
  6. Bļodiņā liek kvinoju, pāri kārto ķirbja gabaliņus, šitaki sēnes, ķirbju sēkliņas, turku zirņus un pasniedz ar apelsīnu un ingvera mērci.