Kurkumas late

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 500 ml nesaldināta auzu vai mandeļu piena
  • 1 tējkarote maltas kurkumas
  • 1 tējkarote medus vai rīsu sīrupa
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • 3 kardamona sēkliņas
  • šķipsna malta ingvera
  • šķipsna maltu piparu

Pagatavošana

  1. Mandeļu pienu uzsilda katliņā uz mazas uguns aptuveni 2–3 minūtes. Tam jābūt siltam, bet nav jāvārās.
  2. Pievieno kurkumu, medu vai rīsu sīrupu, kanēli, kardamonu, ingveru un maltus melnos piparus. Labi samaisa.
  3. Atkārtoti uzsilda, tad izkāš caurs smalku sietiņu un saputo ar piena putotāju vai franču preses palīdzību.
  4. Pasniedz siltu vai atdzesē un pasniedz aukstu ar ledus gabaliņiem.

Komentāri: