Kukurūzas un zirņu pankūkas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Kukurūzas pankūkām:

  • 1 vistas fileja
  • 200g konservētas kukurūzas
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • Eļļa cepšanai

 

Zirņu pankūkām:

  • 200g saldēti zaļie zirnīši
  • paliela bunte piparmētru
  • ½ tējkarote medus
  • šķipsniņa sāls
  • 100g fetas siera
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Vistu sagriež mazos kubiņos un mazliet apcep uz pannas.
  2. Palielā bļodā sakuļ olu un pievieno, kukurūzu, sakapātus pētersīļus, sāli un apceptos vistas filejas gabaliņus. Pievieno miltus, līdz masa kļūst saturīga.
  3. No iegūtās kukurūzas masas veido plāceņus un cep nelielā eļļas daudzumā, līdz tie no abām pusēm viegli zeltaini.
  4. Zaļos zirnīšus noblanšē karstā ūdenī.
  5. Palielā bļodā sakuļ olu un tai pievieno zaļos zirnīšus, sadrupinātu fetas sieru, medu, sāli un smalki sakapātu piparmētru un miltus.
  6. No zirņu masas veido plāceņus un cep pāris minūtes no abām pusēm nelielā eļļas daudzumā.
  7. Gatavas pankūkas pasniedz siltas, ar plaucētu olu, ja vēlas.