Kukurūzas un dārzeņu čauders

Viegla
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 veselas svaigas kukurūzas
  • 2–3 seleriju kāti
  • 1 vidējs dzeltenais cukīni
  • 2 dzeltenie sīpoli
  • 3–4 vidēji jaunie kartupeļi
  • 3–4 daiviņas ķiploku
  • 100 ml auzu krējuma
  • svaigi maurloki
  • šķipsna sāls
  • pipari
  • 2 l dārzeņu buljona
  • sāls, pipari
  • bunte pētersīļu
  • sauja spinātu lapu

Pagatavošana

  1. Lielā katlā apcep sakapātus sīpolus, ķiplokus un seleriju kātus, kā arī ripiņās sagrieztu cukīni un kartupeļus.
  2. Kukurūzas ar nazi atbrīvo no kāta. Kukurūzas ar visiem kātiem liek katlā, pievieno dārzeņu buljonu un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
  3. Kukurūzas kātus izņem no katla, pievieno auzu krējumu. Visu viegli pavāra.
  4. No katla ņem 2–3 kausiņus zupas un liek blenderī. Daļu zupas sablendē un lej atpakaļ katlā, tas nepieciešams, lai zupai veidotos čauderam raksturīgā konsistence.
  5. Gatavošanas beigās zupai pievieno spinātu lapiņas, sāli un piparus un pasniedzot uzber sakapātus maurlokus.