Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Kukurūzas un dārzeņu čauders
Viegla
4 personām
Sastāvdaļas
2 veselas svaigas kukurūzas
2–3 seleriju kāti
1 vidējs dzeltenais cukīni
2 dzeltenie sīpoli
3–4 vidēji jaunie kartupeļi
3–4 daiviņas ķiploku
100 ml auzu krējuma
svaigi maurloki
šķipsna sāls
pipari
2 l dārzeņu buljona
sāls, pipari
bunte pētersīļu
sauja spinātu lapu
Pagatavošana
Lielā katlā apcep sakapātus sīpolus, ķiplokus un seleriju kātus, kā arī ripiņās sagrieztu cukīni un kartupeļus.
Kukurūzas ar nazi atbrīvo no kāta. Kukurūzas ar visiem kātiem liek katlā, pievieno dārzeņu buljonu un vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
Kukurūzas kātus izņem no katla, pievieno auzu krējumu. Visu viegli pavāra.
No katla ņem 2–3 kausiņus zupas un liek blenderī. Daļu zupas sablendē un lej atpakaļ katlā, tas nepieciešams, lai zupai veidotos čauderam raksturīgā konsistence.
Gatavošanas beigās zupai pievieno spinātu lapiņas, sāli un piparus un pasniedzot uzber sakapātus maurlokus.
Komentāri: