Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KUKURŪZAS PUTRA AR KOKSRIEKSTU PIENU UN AUGĻIEM
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
80 g polentas
270 ml kokosriekstu piena
480 ml ūdens
1 mango, sagriezts kubiņos
6 plūmes
2 ēdamkarotes čia sēklu
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mētraukā sajauc kopā ūdeni un kokosriekstu pienu, ⅔ lej katlā un vāra uz vidējas uguns. Kad uzmet burbuli, pievieno polentu. Turpina karsēt uz ļoti zemas uguns, nepārtraukti maisot.
Kad kukurūzas putra kļuvusi bieza, pakāpeniski pievieno atlikušo kokosriekstu pienu ar ūdeni. Maisa, līdz putra vairs nav graudaina, bet krēmīga. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni.
Putru pasniedz siltu ar svaigu mango un plūmēm, pāri pārkaisot čia sēklas. Ja prasās saldāku, noderēs medus vai kļavu sīrups.
Uzskatu, ka recepte nav pierakstīta korekti. Ne pagatavošanas laika, ne proporciju ziņā. Polentu vāra noteikti ilgāk par 30min, teiktu, ka pat tuvu stundai. Un šķidruma daudzums ir krietni par daudz
Uzskatu, ka recepte nav pierakstīta korekti. Ne pagatavošanas laika, ne proporciju ziņā. Polentu vāra noteikti ilgāk par 30min, teiktu, ka pat tuvu stundai. Un šķidruma daudzums ir krietni par daudz