Kukurūzas čauders ar lociņiem un mīdijām escabeche mērcē

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

2 vidēji selerijas kāti

lociņi

1 vidējs sīpols

200 g konservētas kukurūzas

2 daiviņas ķiploku

4–5 zariņi svaiga timiāna

200 ml baltvīna

1 ēdamkarote miltu

3 ēdamkarotes sviesta

300 ml piena

1 šķipsna oregano

2 vidēji kartupeļi

100 g marinētu mīdiju (escabeche)

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiplokus nomizo. Sīpolu un selerijas kātus sagriež kukurūzas izmēra kubiņos, ķiplokus smalki sakapā. Dārzeņus liek katliņā sautēties.
  2. Kad dārzeņi apsautēti, pievieno baltvīnu un novāra.
  3. Pa to laiku nomizo un sagriež kubiņos kartupeļus. Kad vīns novārījies, pievieno kartupeļus un izsautē.
  4. Pievieno kukurūzu un sviestu, pasautē. Pievieno miltus un apsautē. Pievieno timiānu un oregano un apsautē. Pievieno pienu un, lēni sautējot, ļauj zupai sabiezēt.
  5. Sakapā lociņus, pievieno mīdijas un pasniedz.