Kūkas veidnē cepta milzu kanēļmaizīte

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Raidījuma “Visi Pie Galda!” 2.sezonas 3.sērijā gatavojām kaut ko pavisam traki garšīgu. Šoreiz Tev tik tiešām pietiks ar vienu kanēļmaizīti 😀

Sastāvdaļas

Rauga mīklai:

  • 1 ēdamkarote sausā rauga
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml silta ūdens
  • 1 glāze (ap 200 ml) silta piena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g izkausēta sviesta
  • ½ tējkarotes sāls
  • 650 g miltu

Pildījumam:

  • 200 g mīksta sviesta
  • 400 g cukura
  • 4 ēdamkarotes malta kanēļa

Alus karamelei:

  • 60 ml Lielvārdes tumšā alus
  • 200 g cukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Sauso raugu sajauc ar cukuru un siltu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs aktivizējas. Bļodā sajauc kopā olas, izkausētu sviestu, pienu, cukuru, sāli un raugu. Visbeidzot iesijā un iemaisa miltus, sākumā ar karoti, tad, kad tas vairs nav iespējams, ar rokām. Samīca vijīgu, elastīgu mīklu, ko apziež ar kausētu sviestu un atstāj uzrūgt vismaz uz 1 stundu zem tīra dvielīša un galvenais – siltumā.
  2. Galdu apkaisa ar miltiem, un mīklu izrullē maksimāli regulārā četrstūra formā un cik plānu vien iespējams.
  3. Sagatavo pildījumu. Mīkstu sviestu samīca kopā ar cukuru un kanēli. Iegūto masu viendabīgā kārtiņā izsmērē pa visu mīklu.
  4. Apziesto mīklu sagriež 10 cm platās sloksnēs, un visas sloksnes sarullē kopā vienā resnā rullī. Liek kūkas veidnē, apziež ar olu un cep vismaz 1 stundu 180 ℃ temperatūrā.
  5. Beidzamo pagatavo karameli. Katliņā lej alu, pievieno cukuru un uzsilda, nepārtraukti maisot, līdz cukurs izkusis. Palēnām pievieno saldo krējumu un turpina maisīt. Visbeidzot iemaisa sviestu.

Komentāri: