Kūkai dots šāds nosaukums, jo tas ir mans dārza dīķis – pilns ar bērzu sulu un rozīnēm, kas tajā peld. Pa virsu viegla un trausla sniega kārta, kas kuru katru brīdi nokusīs.
Sastāvdaļas
380 g smalkā mušļa
180 g sviesta
1,3 litri nedaudz ieskābušas bērzu sulas
150 g rozīņu
160 g cukura
2 olas baltumi
15 g agaragara
Pagatavošana
Liek vārīties bērzu sulu ar rozīnēm un 100 g cukura. Kad sula sāk vārīties, pieber agaragaru un pavāra vēl 1 minūti. Tad nogriež uguni un ļauj lēnām atdzist.
Tikmēr sajauc smalko musli (ja tāds nav vai gribas pašam pagatavot, tad musli pēc izvēles sablendē smalkā konsistencē) ar sviestu istabas temperatūrā.
Masu liek kūkas formā un izveido augstas malas. Kūkas pamatni liek ledusskapī sastingt.
Kad bērzu sula ir nedaudz padzisusi un nav vairs verdoši karsta, to lej kūkas formā un liek pa nakti ledusskapī. No rīta uzkuļ divus olu baltumus ar 60 g cukura, smērē pāri sastingušajai kūkai un viegli apdedzina. Nē – krāsnī nevar likt, jo siltumā tā kļūs šķidra.
Komentāri: